Business Travel

Creşterea economică şi explozia din turism generează un deficit de 240.000 de piloţi pentru următorii 20 de ani

Creşterea economică şi explozia din turism generează...

Autor: Alex Ciutacu

02.09.2018, 08:56 732

Liniile aeriene Asia-Pacific vor avea nevoie de cei mai mulţi piloţi, tehnicieni şi membri de echipaj noi în următoarele două decenii, în contextul în care creşterea economică înregistrată la nivel global a impulsionat cererea din turism, potrivit Bloomberg.

Regiunea va avea nevoie de circa  240.000 de piloţi noi pentru aeronavele comerciale, 242.000 de tehnicieni şi 317.000 de membri de echipaj noi în perioada 2018-2037, reprezentând o treime din totalul global al angajaţilor din sector, potrivit estimărilor Boeing Co.

Spre exemplu, doar China are nevoie de jumătate din acest personal nou.

Numărul de pasageri în regiunea Asia-Pacific ar trebui să se dubleze până în 2036, pe fondul unor economii puternice şi a apariţiei operatorilor low-cost, care au deschis cerul pentru toate segmentele de populaţie, potrivit Asociaţiei de Transport Aerian Internaţional.

Pentru a se adapta acestei creşterei înregistrate la nivelul cererii, operatorii aerieni şi producătorii de aeronave, printre care Airbus SE şi Boeing au înfiinţat centre ce educaţie pentru piloţi.

„Cererea pentru piloţi în regiune continuă să crească”, spune Keith Cooper, vicepreşedinte de training şi servicii profesionale în cadrul Boeing Global Services. „Ne aşteptăm ca acest trend să continue şi în următorii ani”.

În timp ce necesarul de piloţi şi tehnicieni a scăzut uşor în ultimii 20 de ani din perspectiva Boeing, însă acesta nu este un indicator care să reflecte evoluţia numărului de pasageri.

Aproximativ 16.830 de aeronave noi, evaluate la circa 2.700 miliarde de dolari, ar trebui să ajungă în regiunea Asia-Pacific în următoarele două decenii, potrivit unei proiecţii separate realizată de Boeing.

La nivel global, 42.730 de aeronave, în valoare de aproximativ 6.350 miliarde de dolari, vor fi livrate în aceeaşi perioadă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO