Business Travel

Criza coronavirusului forţează mâna companiilor turistice: Touroperatorul IRI Travel renunţă la vînzarea pachetelor turistice către Italia

Criza coronavirusului forţează mâna companiilor...

Autor: Dorin Oancea

24.02.2020, 12:04 215

Compania IRI Travel a decis să nu mai vândă pachete turistice către Italia şi alte state expuse epidemiei de coronavirus, oprind operaţiunile către aceste ţări timp de o lună, informează compania. 

În prezent, touroperatorul are oferte către nordul Italiei, dar şi către Austria care tocmai a anunţat că opreşte anumite operaţiuni de transport care vin din această ţară.

„Am luat această decizie pentru că nu dorim să contribuim la răspândirea epidemiei de coronavirus. Preţuim mai mult sănătatea turiştilor noştri pe care nu dorim să-i expunem anumitor riscuri doar de dragul profitului. De asemenea, dorim să ne protejăm şi angajaţii care se deplasau către astfel de destinaţii”, a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Directorul companiei a mai precizat că până la orele 14.00, toate ofertele către destinaţiile cu risc mare de infecţie vor fi scoase de pe site, iar partenerii din ţară vor fi anunţaţi că pentru o lună de zile, ofertele de acest gen nu vor mai fi disponibile.

„Către Italia avem oferte pentru 12 regiuni, majoritatea acestora fiind în nordul ţării. Mai mult, dacă acest fenomen contagios va continua ne gândim să impunem aceleaşi măsuri şi pentru destinaţiile de vară din sudul Italiei”, a mai afirmat Lucian Bădîrcea.

CEO-ul companiei spune că, dacă situaţia o va impune, vor fi oprite vânzările de pachete turistice şi pentru destinaţiile învecinate Italiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO