Business Travel

Cum este să trăieşti într-unul dintre cele mai prospere şi sigure oraşe din lume unde salariile medii sar de 50.000 de euro pe an. Galerie FOTO

Cum arată oraşul Berna din perspectiva Rebeccăi Griffiths

Cum arată oraşul Berna din perspectiva Rebeccăi Griffiths

Autor: Corina Zamfir

14.01.2017, 18:30 4615

De când Marea Britanie a votat în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană în iunie 2016, o parte din populaţia care a votat pentru a rămâne în UE spune că ia în considerare posibilitatea de a se muta undeva în Europa, scrie Independent.

Chiar dacă Irlanda se află în topul preferinţelor englezilor, unii dintre ei caută şi alte destinaţii din continent.

Aici apare Berna, capitala Elveţiei, care este considerat unul dintre cele mai prospere oraşe din lume în care poţi să locuieşti.

Oraşul alpin este clasat pe locul 14 în "Quality of Living Index" (Indexul calităţii de locuit) al unuia dintre cele mai mari firme de consultanţă de resurse umane din lume, Mercer, şi ocupă poziţia de al doilea cel mai sigur oraş din lume, în clasamentele separate ale grupului.

De asemenea, conform Institutului Legatum din Londra, Elveţia este a doua cea mai fericită, mai bogată, mai sănătoasă, şi lipsită de criminalitate ţară din lume.

Glassdoor, un site de job-uri unde angajaţii sau foştii angajaţi pot lăsă mesaje anonime despre companii, arătă că Elveţia are cel mai bun nivel de trai din Europa, datorită salariilor medii de peste 50.000 de euro pe an (39.038 de lire sterline, 56.838 de dolari) şi a puterii de cumpărare.

Ce face ca Berna să fie extraordinară?

Rebecca Griffiths, care lucrează în domeniul sănătăţii la Fundaţia Trust din Londra, a plecat în decursul acestui an în Elveţia timp de o lună pentru a experimenta şi a învăţa despre sistemul de sănătate, ca parte a programului multidisciplinar Hope Exchange.

"Calitatea vieţii în Elveţia, în special în Berna, are un standard foarte ridicat. Oamenii au grijă de ei înşişi. Există un echilibrul bun între viaţa profesională şi cea personală", spune Griffiths.

Ea ne-a explicat de ce oraşul elveţian este unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a locui şi a lucra şi ne-a subliniat modul în care se deosebeşte de Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO