Business Travel

Cum se poate dezvolta turismul intern când România are una dintre cel mai slab dezvoltate infrastructuri? Hotelurile sunt multe, dar mici, vechi şi cu preţuri mari

ANALIZĂ

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România: Au fost doar două valuri în care s-a pariat pe dezvoltarea turismului, între 2006 şi 2009 şi între 2017 şi 2020.

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România: Au fost doar două valuri în care s-a pariat pe dezvoltarea turismului, între 2006 şi 2009 şi între 2017 şi 2020.

Autor: Cristina Roşca

18.07.2020, 10:59 1416

♦ România are peste 7.500 de unităţi de cazare, respectiv hoteluri sau pensiuni, un număr mare comparativ cu alte state din regiune, însă cele mai multe dintre ele sunt de mici dimensiuni, iar acest lucru se vede în numărul total de camere şi paturi ♦ De altfel, piaţa locală are doar 17 paturi la 100.000 de locuitori, unul dintre cele mai reduse niveluri din Europa, fiind succedată doar de Polonia ♦ Spre comparaţie, Bulgaria are de peste două ori mai multe, fiind la nivelul Spaniei sau al Portugaliei, două perle ale turismului mondial.

Pandemia de COVID-19 a lovit în plin industria turismului pe care timp de câteva luni a oprit-o to­tal, pentru ca în iunie să fie re­lua­tă activitatea însă doar parţial. În contextul în care există în continuare o serie de res­tricţii în ceea ce pri­veşte liber­ta­tea de mişcare la nivel mondial, în condiţiile în care există o serie de temeri şi incertitudini, mulţi călători se vor reorienta către propria ţară. În această si­tuaţie, şi turismul intern din România ar putea să atragă un număr mai mare de localnici care vor evita să mai plece peste graniţă, fie în Bulgaria, Grecia şi Turcia, fie în Occident.

Totuşi, jucătorii din domeniu spun că infrastructura este subdezvoltată, hotelurile sunt multe, dar mici şi vechi. Iar turiştii spun că de multe ori sunt obligaţi să plătească preţuri mai mari ca în alte ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO