Business Travel

Dragoş Anastasiu,RePatriot Turism: Dragoş Anastasiu, coordonatorul proiectului RePatriot Turism: Vrem să atragem încă 2 milioane de vizitatori de peste graniţă, jumătate români din diaspora, jumătate străini

România primeşte anual doar 2,7 milioane de turişti străini, fiind una dintre ţările europene cu cele mai mici cifre din Europa.

România primeşte anual doar 2,7 milioane de turişti străini, fiind una dintre ţările europene cu cele mai mici cifre din Europa.

Autor: Miruna Diaconu

11.12.2020, 19:30 392

♦ Odată cu diminuarea efectelor pandemiei, turismul românesc are şansa de a se dezvolta, iar ca acest lucru să fie posibil e nevoie de o promovare cât mai eficientă.

Antreprenorul Dragoş Anas­ta­siu, coordonatorul proiectului RePatriot Turism, spune că dezvoltarea turismului local s-ar putea face mai facil dacă românii din afara graniţelor ţării ar putea convinge străinii să ne viziteze. Astfel ar putea creşte nu doar vizibilitatea ţării, dar şi ponderea domeniului în PIB.

România primeşte anual doar 2,7 mi­lioane de turişti străini, fiind una dintre ţările europene cu cele mai mici cifre din Europa. Mai mult, turismul de tip inbound aducea înainte de pandemie doar 1% din PIB, respectiv 2,7 mld. dolari anual, arată calculele ZF făcute pe baza datelor publice şi a celor de la World Tourism Organization. La polul opus, ţări precum Grecia sau Bulgaria au reuşit să îşi dezvolte turismul astfel încât acesta să devină un pilon de bază al economiei, cu o contribuţie anuală de peste 10% în PIB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO