Business Travel

După luni în care s-a confruntat cu restricţiile de circulaţie impuse la nivel global, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa îşi reduce capacitatea de zbor cu 20%

După luni în care s-a confruntat cu restricţiile de...

Autor: Eduard Ivanovici

17.08.2020, 17:30 309

Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, va reduce capacitatea de zbor cu 20% în septembrie şi octombrie după ce relansarea restricţiilor de călătorie a generat o scădere considerabilă a rezervărilor din ultimele 10 zile, potrivit Reuters.

Ryanair, care a redus luna trecută target-ul de pasageri de la 80 de milioane la 60 de milioane pentru anul fiscal ce se încheie în martie 2021, a declarat că numărul de cazuri de COVID din unele ţări europene a afectat masiv rezervările pentru următoarele săptămâni.

Acţiunile companiei au scăzut luni, 17 august cu 4,4% şi au ajuns astfel la 11,22 euro. Operatorul a mai declarat că se va concentra pe reducerea capacităţii de zbor din Franţa, Spania, Irlanda şi Suedia.

Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian (IATA) estimează că veniturile pe kilometri parcurşi pentru cursele internaţionale vor reveni la nivelurile înregistrate înainte de pandemie abia în 2024.

Operatorul irlandez a declarat în urmă cu două săptămâni că numărul pasagerilor a scăzut cu aproximativ 99% în al doilea trimestru, „cel mai dificil din istoria de 35 de ani a Ryanair”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO