Business Travel

Europenii cheltuie cu 20% mai mult pentru vacanţa de vară faţă de perioada pre-pandemie: „Ne aşteptăm ca turismul să înregistreze rezultate puternice, în condiţiile în care drumul spre recuperare va începe la sfârşitul lunii martie”

Europenii cheltuie cu 20% mai mult pentru vacanţa de...

Autor: Eduard Ivanovici

10.02.2021, 12:40 190

Europenii se gândesc deja la perioada de vară şi pariază că pandemia de coronavirus nu va zdrobi sezonul estival pentru al doilea an la rând, potrivit CNN.

În ciuda incertitudinilor create de COVID-19, turiştii încep să cheltuie mai mult decât în perioada de dinainte de pandemie, în special în Regatul Unit, spune Tui – cel mai mare grup de turism la nivel mondial.

Compania a declarat că a înregistrat 2,8 milioane de rezervări pentru vara lui 2021 – un declin de 44% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, însă cu o cincime peste nivel raportat între junie şi octombrie 2020. În plus, rezervările din ianuarie au crescut cu 70% prin comparaţie cu luna precedentă. CEO-ul Fritz Joussen a adăugat că preţul mediu al rezervărilor pentru perioada de vară a crescut cu 20% faţă de 2019.

„Turiştii sunt dispuşi să plătească mai mult pentru vacanţe. Ne aşteptăm ca turismul să înregistreze rezultate puternice în vară, în condiţiile în care drumul spre recuperare va începe la sfârşitul lunii martie”

Însă nu toată lumea împărtăşeşte aceeaşi opinie. Apariţia noilor variante ale coronavirusului a dus la relansarea restricţiilor de circulaţie şi a măsurilor de carantină, slăbind perspectivele sezonului estival.

Organizaţia Mondială a Turismului din cadrul ONU (WTO) a declarat în ianuarie că şansele unei recuperări a industriei turismului în 2021 „par să se fi înrăutăţit” şi ar putea dura patru ani pentru a ajunge la nivelurile din 2019.

Acţiunile Tui au suferit un declin de 40% în ultimele 12 luni. Analiştii băncii Jefferies notează că datoriile nete ale grupului german depăşesc 7,2 miliarde de euro şi avertizează că pierderile vor continua să crească dacă măsurile de distanţare vor rămâne în picioare de-a lungul următoarelor luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO