Business Travel

​Fostul selecţioner Anghel Iordănescu a ieşit din acţionariatul hotelului Belvedere din Predeal

​Fostul selecţioner Anghel Iordănescu a ieşit din...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

30.12.2019, 12:59 5014

Anghel Iordănescu, 69 de ani, fost selecţioner al echipei naţionale de fotbal, a ieşit din acţionariatul companiei Complex Hotelier Belvedere, care opererează hotelul Belvedere din Predeal, după ce a vândut acţiunile pe care le deţinea, arată datele din Monitorul Oficial. Acţiunile au fost preluate de compania Sylvana Marketing Limited, înregistrată în Cipru, care deţinea anterior un pachet de 64% din companie. Vânzarea pachetului de 34% din acţiunile companiei s-au făcut la un preţ de 2,5 lei/acţiune, adică la un total de peste 1,77 milioane de lei, mai arată aceeaşi sursă.

Astfel, compania Sylvana Marketing Limited a devenit acţionar majoritar al hotelului de trei stele din Predeal. Confom site-ului hotelului Belvedere, marca este deţinută de firma Voila AS din Constanţa, controlată de omul de afaceri libanez Adel Abi Khalil, conform datelor de pe platforma de analiză Confidas.ro. Compania Voila AS, cu afaceri de peste 17 milioane de lei în 2018, mai deţine hotelurile Voila şi Caraiman din Constanţa, conform datelor de pe site-ul Belvedere. Voila SA a făcut recent o ofertă pentru cumpărarea activelor Belvedere din Predeal, arată datele din Monitorul Oficial.

Construit în anul 1974, hotelul a fost dat în folosinţă sub denumirea de Hotel Cioplea . Hotelul a fost rebrenduit în 2003 devenind Belvedere. Unitatea dispune de 132 de camere ( 47 camere twin, 73 de camere duble, patru garsoniere, 8 apartamente). De asemenea, hotelul are un spa,  două restaurante, unul cu o capacitate de 200 de locuri şi celălalt cu o capacitate de 80 de locuri. Anghel Iordănescu era acţionat în cadrul hotelului de circa două decenii.

Complex Hotelier Belvedere a avut în 2018 (ultimele date disponibile) o cifră de afaceri de 869.000 de lei şi un profit de 298.000 de lei, arată datele de la Ministerul de Finanţe

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO