Business Travel

Georgios Stafylakis, directorul biroului local al Organizaţiei Naţionale a Turismului din Grecia. Aproape 1,4 milioane de turişti români merg anual în Grecia. Anul acesta nu ştim ce va fi. Rezervările prin agenţii sunt la 40% faţă de 2019

În ceea ce priveşte cele mai poplare destinaţii pentru români acestea sunt, potrivit oficialului elen, Thasos, Halkidiki, Pieria (Paralia Katerini), Evia, Samothraki şi Lefkada. Toate sunt accesibile cu maşina.

În ceea ce priveşte cele mai poplare destinaţii pentru români acestea sunt, potrivit oficialului elen, Thasos, Halkidiki, Pieria (Paralia Katerini), Evia, Samothraki şi Lefkada. Toate sunt accesibile cu maşina.

Autor: Cristina Roşca

10.06.2020, 11:35 368

♦ Grecia este una dintre cele mai populare destinaţii turistice pentru români, favorizată de o serie de factori precum proximitatea, numărul mare de insule şi varietatea de oferte venite de la agenţiile de turism.

În fiecare an de după 2016 peste un milion de români au vizitat Grecia, cifrele crescând până la aproape 1,4 milioane de vizitatori în 2018 şi 2019, spune Georgios Stafylakis, directorul biroului local al Organizaţiei Naţionale a Turismului din Grecia (Greek National Tourism Organi­sation). În ceea ce priveşte cifrele aferente lui 2020, executivul afirmă că sunt greu de estimat.

„Întreaga lume este afectată de această situaţie extremă. Toate economiile şi majoritatea sectoarelor economice suferă. Turismul a fost lovit la nivel global şi efectele pandemiei se resimt şi în Grecia, o destinaţie cu renume mondial“, explică el.

Georgios Stafylakis adaugă însă că Grecia a administrat bine pandemia de Covid-19, având pe 9 iunie, circa 3.000 de cazuri, faţă de peste 20.000 în cazul României. Mai mult, guvernul elen a implementat o serie de măsuri pentru ca turismul să poată fi reluat la 15 iunie. Grecia este una dintre ţările cele mai dependente de turism la nivel mondial, acest sector având o contribuţie de peste 10% la PIB-ul acestei ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO