Companii

Grupul de turism Karpaten: Am adus în 2017 peste 1.400 de grupuri de turişti străini

Grupul de turism Karpaten: Am adus în 2017 peste 1.400...

Autor: Mirabela Tiron

06.03.2018, 00:07 1078

Grupul Karpaten Turism, unul dintre cei mai mari jucători din turism, deţinut de Gheorghe Mărginean, a finalizat anul trecut cu venituri totale de 84 de milioane de lei, iar pentru acest an estimează că va depăşi pragul de 100 de milioane de lei venituri totale.

„Am avut anul trecut 1.436 de grupuri de turişti străini, cu câte 30-35 de persoane fiecare, iar pentru acest an până acum avem rezervări de la 1.511 grupuri. Şi pe croaziere cererea a fost mai mare, 1.034 de croaziere cu 140 de turişti avem programate, faţă de 950 de croaziere anul trecut”, a declarat pentru ZF Gheorghe Mărginean, un antreprenor discret, care nu a ieşit prea mult în lumina reflectoarelor.

Cei mai mulţi turişti străini vin din Germania, Austria, Elveţia, potrivit antreprenorului. „Participăm anual la 26-28 de târguri de turism internaţionale pentru parteneriate, incomingul aduce 60% din veniturile totale ale grupului, iar 30% din venituri sunt generate de segmentul de outgoing (trimiterea românilor în străinătate - n. red.)“, a spus el. Grupul Karpaten este format din agenţia Karpaten Turism (raportează la Ministerul de Finanţe comisionul ca şi cifră de afaceri), Karpaten Outgoing (raportează comisionul), Karpaten Hotels (două hoteluri) şi Karpaten Logistics&Tours, firmă ce operează 11 autocare, şapte pontoane de acostare, patru nave de pasageri, potrivit lui Mărginean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO