Business Travel

Gigantul aerian Air France primeşte un ajutor în valoare de 4 miliarde de euro. Guvernul de la Paris ar putea deveni cel mai mare acţionar al companiei

Acţiunile Air France-KLM au scăzut cu peste 1% la ora redactării materialului (13:48)

Acţiunile Air France-KLM au scăzut cu peste 1% la ora redactării materialului (13:48)

Autor: Eduard Ivanovici

06.04.2021, 13:48 143

Air France-KLM va primi aproximativ 4 miliarde de dolari prin intermediul unui plan de salvare, care s-ar putea dovedi insuficient până va lua sfârşit pandemia de coronavirus, notează Bloomberg.

Pachetul implică faptul că guvernul francez ar putea deveni cel mai mare acţionar al companiei, cu o participaţie de până la 30%. Anunţul vine după luni de negocieri între Franţa, Olanda şi Comisia Europeană.

Planul intenţionează să îi ofere o gură de aer operatorului pe măsură ce se confruntă cu cea mai gravă criză prin care a trecut industria aviatică.

În prezent, grupul discută cu autorităţile din Olanda în vederea obţinerii unui nou set de ajutoare financiare, spune Daniel Roeska, analist în cadrul Bernstein.

Cel mai recent pachet a venit pe măsură ce infecţiile cu SARS-CoV-2 continuă să crească, forţând o nouă serie de măsuri de lockdown pe teritoriul Franţei.

În ultimul an, companiile aeriene au fost nevoie să caute susţinere din partea autorităţilor locale: guvernul german a obţinut o participaţie de 20% în Deutsche Lufthansa, în timp ce Italia a naţionalizat complet Alitalia, aflată în faliment.

Pentru Air France-KLM, „acesta este primul pas mare” în vindecarea rănilor provocate de pandemie, a declarat CEO-ul Frederic Gagey.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO