ZF 24

Circa 2.000 de turişti se vor caza de Revelion în hotelurile de la mare. Cel mai scump pachet, 4.000 de lei

Circa 2.000 de turişti se vor caza de Revelion în...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.12.2017, 12:26 176

Aproximativ 2.000 de turişti, cu peste 10% mai mulţi decât anul trecut, se vor caza şi îşi vor petrece Revelionul în hotelurile de la mare, unde pentru trei nopţi, plus masa de revelion, plătesc între 978 de lei şi 4.000 de lei pe o cameră, potrivit estimărilor Litoralulromanesc.ro, cea mai mare agenţie care trimite turişti români pe litoralul autohton. Cele mai scump hotel de Revelion de pe litoral, Iaki, a fost şi primul care a vândut toate locurile, conform sursei citate.

În acest an, 12 hoteluri au lansat la vânzare, încă din septembrie, pachete de Revelion care includ în jur de 2.500 de locuri în camere, plus cina festivă. Până acum s-au vândut 60% din aceste locuri, iar din estimările Litoralulromanesc.ro, de Revelion se vor caza în hotelurile de la mare în jur de 2.000 de turişti, cu 10% mai mulţi decât anul trecut. De altfel, pentru Revelionul 2016/2017, hotelierii de la mare scoseseră pe piaţă în jur de 2.200 de locuri.

Unele hoteluri sunt deja ocupate 100 %, precum Iaki sau Mirage. Cele mai ieftine camere sunt la hotel Acapulco din Eforie Nord (3*) - 459 de lei pe cameră pentru un pachet de trei nopţi cu mic dejun, urmate de hotelurile din Mamaia - Sulina (4*) şi On Plonge Junior (4*), unde un pachet de trei nopţi cu pensione completă, plus cină festivă de Revelion, costă 978 de lei.

Hotelul Paradisio din Mangalia (3*) vinde pachete de trei noţi de Revelion cu demipensiune, plus cină festivă, cu 1.460 de lei de cameră, Vila Coralis din Eforie Nord  - 1.700 de lei, trei nopţi, demipensiune, plus masă festivă, Mirage (4*) din Eforie Nord cu 1.870 de lei - pensiune completă şi cină festivă, hotel Nayino (4*) din Năvodari - 410 euro/cameră, trei nopţi, pensiune completă şi cină festivă, şi hotel Zenith (4*), Mamaia - 2.299 lei pentru trei nopţi de cazare, pensiune completă şi masă festivă.

Cel mai nou hotel de cinci stele de pe Litoral, Phoenicia Royal din Năvodari, a scos la vânzare pachete de trei nopţi, pensiune completă şi cină festivă cu 532 de euro pe cameră.

Cele mai scumpe pachete sunt la hotelurile Turquoise (4*) din Venus - 2.725 de lei pentru patru nopţi de cazare all inclusive, Vega (5*) Mamaia - 3.060 de lei pe cameră, trei nopţi de cazare şi cină festivă, Aqvatonic (4*), Eforie Nord - 3.261 de lei pentru patru nopţi de cazare cu pensiune complete, masă festivă, terapii si acces la Spa şi Iaki (4*) Mamaia - 3.958 de lei pe cameră pentru trei nopţi de cazare cu pensiune complete, cină festivă în noaptea de Revelion si acces la Spa.

"În această perioadă turiştii pot face plimbări pe faleza staţiunii Mamaia, în centrul vechi al Constanţei sau pe faleza Cazinoului din Constanţa. Pot alege să-şi petreacă timpul în spa-urile hotelurilor de pe litoral, cu masaje relaxante sau tratamente ce se regăsesc doar pe litoralul românesc. Serile pot fi petrecute în restaurantele hotelurilor care pregătesc spectacole şi seri tematice", a declarat Ştefan Necula, director al portalului Litoralulromanesc.ro.

Litoralulromanesc.ro a înregistrat anul trecut un volum de vânzări de 15 milioane de euro (la Ministerul Finanţelor este raportat doar comisionul - 6,170 milioane de lei, aşa cum se întâmplă în cazul multor agenţii de turism), iar prin intermediul agenţiei au ajuns anul trecut în staţiunile româneşti de la Marea Neagră peste 80.000 de turişti. Portalul promovează peste 400 de structuri de cazare în 13 staţiuni de pe litoralul românesc, de la unităţi de o stea până la cele de cinci stele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO