Business Travel

Importul de servicii turistice. Top 20 de ţări în care românii au cheltuit cei mai mulţi bani în 2018

În total, în 2017, românii cheltuiau 3,1 mld. euro, aceasta fiind cea mai mare sumă lăsată de români pe călătorii în afara ţării în ultimii zece ani.

În total, în 2017, românii cheltuiau 3,1 mld. euro, aceasta fiind cea mai mare sumă lăsată de români pe călătorii în afara ţării în ultimii zece ani.

Autor: Mirabela Tiron

15.01.2019, 00:05 1003

Italia, Germania şi Franţa sunt în top trei ţări în care românii au cheltuit cei mai  mulţi bani, respectiv 971 milioane de euro, adică o treime din totalul sumei cheltuite în străinătate în primele zece luni ale anului trecut, potrivit unei analize a ZF, pe baza datelor furnizate de BNR.

Şi în 2017 aceste trei ţări atrăgeau cei mai mulţi bani, potrivit balanţei de plăţi din turism. Spre Italia pleacă cele mai multe avioane ale companiilor aeriene ce operează din România, pe harta zborurilor fiind conexiuni cu Alghero (Sardinia), Bari, Bologna, Catania (Sicilia), Milano, Napoli, Roma, Torino sau Veneţia. Şi Germania este legată de România prin curse directe low-cost sau regulate spre oraşe Dortmund, Hanovra, München, Nürnberg şi alte oraşe, în timp ce spre Franţa pleacă regulat avioane spre Paris sau Nisa. Pe lângă călătoriile efectuate în interes de vacanţă, în Italia, Germania şi Franţa s-au format comunităţi mari de români, dat fiind numărul celor care lucrează aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO