Business Travel

​Intrarea Austriei în carantină afectează direct industria aviatică: Cererea pentru călătoriile cu avionul a scăzut, însă nu se pune problema anulării zborurilor

​Intrarea Austriei în carantină afectează direct...

Autor: Miruna Diaconu

22.11.2021, 16:51 99

Impunerea carantinei atât pentru nevaccinaţi, cât şi pentru vaccinaţi în Austria se resimte în mod direct asupra industriei aviatice, care se confruntă cu o scădere a cererii către această ţară. Reprezentanţii companiei naţionale Tarom spun că se înregistrează o scădere, însă, în acest moment,  nu se poate pune problema anulării zborurilor.

Austria a intrat de astăzi, 22 noiembrie, într-o carantină generală valabilă atât pentru persoanele nevaccinate, cât şi pentru cele vaccinate. Anunţul a fost făcut săptămâna trecută de către cancelarul Austriei Alexander Schallenberg. Noile restricţii vin după câteva zile de la impunerea unei carantine doar pentru persoanele vaccinate, însă creşterea cazurilor şi rata mică de vaccinare în Austria comparativ cu ţările vestice, a dus la impunerea carantinei generale. Carantina va dura până pe 13 demcebrie, însă la 10 zile de la institutirea acesteia va fi evaluată situaţia.

Reprezentanţii Biroului de Turism al Austriei în România spun că aceste măsuri au fost luate pentru a fi evitate un eventual val al 5-lea al îmbolnăvirilor, iar, în această perioadă, presiunea pe sistemul medical este foarte mare, lucru care a determinat autorităţile austriece să recurgă la aceste măsuri.

Cu toate acestea, măsurile vor avea un impact major asupra turismului, un sector cu o contribuţie importantă în economie, având în vedere că târgurile de Crăciun din ţară abia şi-au deschis porţile pentru turişti. Efectele negative  asupra turismului nu vor putea fi măsurate exact în perioada următoare, pentru că mulţi turişti călătoresc în Austria individual.

„E foarte greu să ai nişte cifre cu privire la impactul pe care îl poate avea anunţul făcut de către autorităţi. Călătorii români îşi fac vacanţele pe cont propriu, îşi rezervă direct cazarea, iar mulţi aleg să meargă în această destinaţie cu maşina, astfel că noi putem şti numărul total al românilor care au vizitat Austria abia la finalul anului”, spun reprezentanţii Biroului de Turism al Austriei.

Restricţiile din Austria afectează considerabil turismul pe perioada târgurilor de Crăciun, dar în acest an vom putea discuta despre un sezonul de ski în Austria, chiar dacă va începe mai târziu. Anul trecut, turiştii români nu au putut merge la ski în staţiunile din Austria din cauza faptului că ţara nu primea turişti, măsură luată pentru limitarea răspândirii virusului.

În 2019, circa 370.000 de români şi-au făcut vacanţele în Austria. Din numărul total al turiştilor care ajung într-un an în Austria, circa 60% merg în perioada sezonului de iarnă, adică noiembrie – martie. 

​​​
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO