Business Travel

Ministerul Economiei înfiinţează o celulă de criză pentru firmele din turism afectate de coronavirus

Ministerul Economiei înfiinţează o celulă de criză...

Autor: Departamentul Economic

09.03.2020, 19:25 356

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a înfiinţat o celulă de criză care propune soluţii pentru sprijinirea operatorilor economici din turism afectataţi de răspândirea COVID-19, a anunţat, luni, autoritatea, într-un comunicat. 

„ Această celulă de criză, formată din specialişti din cadrul instituţiei, monitorizarează şi analizează permanent problemele sesizate, asigurându-se că acestea se soluţionează în termen şi spre beneficiul celor implicaţi”, se menţionează în comunicat.

Potrivit secretarului de stat Emil-Răzvan Pîrjol, una dintre soluţiile discutate în celula de criză se referă la scutirea operatorilor de la plata taxelor pe salarii, pentru trei luni.

„Au fost analizate soluţii de tipul: scutirea de plata taxelor pe salarii pentru următoarele trei luni, cu posibilitatea prelungirii pentru şase luni în caz de necesitate, scoaterea de sub incidenţa veniturilor salariale a mesei şi a cazării pentru angajaţi sau măsuri care prevăd posibilitatea prelungirii voucherelor de vacanţă deja emise, începerea emiterii noilor vouchere de vacanţă în următoarele 10 zile pentru susţinerea turismului intern, cât şi posibilitatea emiterii voucherelor de vacanţă în extrasezon. Totodată a fost discutată şi nevoia unei campanii de promovare a vacanţelor în România”, a declarat Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri – Direcţia Generală Turism.

Gradul de ocupare al hotelurilor din Bucureşti a scăzut cu 30%, după apariţia epidemiei de coronavirus, a mai spus acesta.

„Într-adevăr, avem o scădere importantă în ceea ce înseamnă rezervări, trafic de turişti. În Bucureşti, la nivel hotelier, se înregistrează o scădere de aproximativ 30% în gradul de ocupare, comparativ cu perioada similară a anului trecut”, a declarat Pîrjol.

Începând de luni, 9 martie 2020, ora 12.00, au intrat în vigoare deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă privind impunerea unor restricţii de trafic dinspre şi înspre statele afectate de infecţia cu noul coronavirus.

Astfel, toate zborurile pe ruta România-Italia şi retur sunt suspendate. Măsura este valabilă pentru toate aeroporturile din România, timp de 14 zile, până pe data de 23 martie 2020, ora 12.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO