Business Travel

Ministerul Turismului pariază peste 600.000 de euro pe turismul identitar

Ministerul Turismului pariază peste 600.000 de euro pe...

Autor: Departametul Economic

11.02.2019, 16:54 286

Ministerul Turismului a demarat proiectul ”Analiza, eficientizarea şi actualizarea cadrului legal în domeniul turismului”, menit să contureze un turism identitar în România, axat pe tradiţii, istorie şi elementele naturale cu potenţial turistic.

Bugetul proiectului este de 2.909.254,04 lei, din care 2.443.303,91 lei reprezintă cofinanţarea din partea Fondului Social European. Proiectul este implementat, conform unui comunicat de presă, alături de Secretariatul General al Guvernului, prin Direcţia de Strategii Guvernamentale, în calitate de partener, şi este cofinanţat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA).

Scopul demersului este optimizarea procesului decizional şi eficientizarea activităţii la nivelul Ministerului Turismului, prin sistematizarea şi reglementarea legislaţiei care guvernează domeniul turismului, în vederea îndeplinirii funcţiilor şi realizării obiectivelor strategice din domeniile coordonate, conform mandatului instituţional.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: identificarea, fundamentarea şi conturarea unui turism identitar al României (axat pe tradiţii, istorie şi elementele naturale cu potenţial turistic), culminând cu formularea unei politici publice relevante în domeniu; diagnoza şi analiza comparativă a cadrului normativ în vigoare incident domeniului turismului, identificarea redundanţelor şi anacronismelor, simplificarea, actualizarea şi sistematizarea legislaţiei din domeniul turismului; dezbaterea propunerilor de simplificare, actualizare şi sistematizare a legislaţiei care reglementează domeniul turismului.

Principalele rezultate aşteptate ale proiectului sunt: o cercetare cantitativă reprezentată de un studiu sociologic realizat la nivel naţional, care va constitui instrumentul de fundamentare a politicii publice în domeniul turismului identitar; o diagnoză şi o analiză comparativă a cadrului normativ ce vizează domeniul turismului; un set de reglementări unice ale actelor normative din domeniul turismului, adoptat şi publicat în Monitorul Oficial; o politică publică în domeniul turismului identitar adoptată şi publicată în Monitorul Oficial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO