Business Travel

Ministrul Bogdan Trif: Legea Turismului nu interzice Airbnb sau Booking. „Sunt un motor bun de dezvoltare al turismului"

Ministrul Bogdan Trif: Legea Turismului nu interzice...

Autor: Laura Albu, Mediafax

25.09.2019, 16:12 115

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a explicat că Legea Turismului nu interzice Airbnb sau Booking, aşa cum a afirmat senatorul liberal Florin Cîţu. "Exclus să limităm sau să îngrădim sau să oprim aceste platforme, dimpotrivă, sunt un motor bun de dezvoltare al turismului", a afirmat Trif.

"Proiectul Legii Turismului nu interzice şi nu blochează funcţionarea bookingului sau a Airbnb-ului. Cei care susţin aşa ceva, pur şi simplu mint sau dezinformează cu bună ştiinţă", a spus ministrul. El a adăugat că proiectul de lege interzice administratorilor oricăror forme de publicitate, promovarea, contractarea sau prestarea de servicii de acest tip, pentru companiile care nu fac dovada deţinerii unui certificat de clasificare/ înregistrare, emis în condiţii ilegale. Operatorii economici din turism trebuie să se înregistreze la autoritatea publică locală competentă.

"Cei din opoziţie au încercat fel de fel de critici, mă refer la PNL şi USR, ştiţi şi vârfurile de lance, domnul Cîţu în special. Exclus să limităm sau să îngrădim sau să oprim aceste platforme, dimpotrivă, sunt un motor bun de dezvoltare al turismului, dar şi aceste platforme trebuie să aibă nişte minime cerinţe care să fie reglementate" a mai declarat Bogdan Trif.

Senatorul Florin Cîţu a scris luni pe Facebook că noua Lege a Turismului interzice platforma on-line, Airbnb. "Legea turismului care a trecut tacit de Senat interzice Airbnb in Romania", a afirmat Cîţu pe pagina de socializare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO