Business Travel

Nu scapă nimeni: Operatorul low-cost EasyJet concediază 4.500 de persoane şi reduce capacitatea de zbor la 30% pentru finalul anului 2020

Nu scapă nimeni: Operatorul low-cost EasyJet concediază...

Autor: Alex Ciutacu

28.05.2020, 13:13 169

EasyJet plănuieşte să cocedieze până la 4.500 de angajaţi şi să treacă la o reducere masivă a capacităţii de zbor, întrucât operatorul low-cost încearcă să îmbunătăţească indicatorii de productivitate şi să se reconstruiască operaţional, în contextul în care restricţiile impuse în pandemie a forţat compania să ţină la sol mare parte din flotă, potrivit FT.

Operatorul low-cost va începe un proces de consultare cu angajaţii „în zilele următoare”, în ceea ce priveşte reducerea numărului de angajaţi cu până la 30%, conform unui anunţ lansat joi. Astfel, compania ar putea desfiinţa până la 4.500 de poziţii din totalul de 15.000 locuri de muncă la nivel global.

EasyJet estimează că va zbura la circa 30% din capacitatea plănuită în al patrulea trimestru din 2020.

Mai mult, până la finalul anului 2021, dimensiunea întregii flote ar urma să ajungă la 302 aeronave, cu 51 mai puţine decât anticipa înainte de pandemie. Pentru restul anului fiscal în curs, compania nu a alnsat previziuni.

Compania aeriană îşi ţine la sol aproape întreaga flotă încă de la finalul lunii martie, pe fondul carantinei şi a restricţiilor de călătorie din Europa, şi se aşteaptă ca nivelul cererii din 2019 să fie recuperat abia în 2023.

EasyJet plănuieşte să reia o parte din zboruri din data de 15 iunie, incluzând iniţial zboruri în Marea Britanie şi Franţa, urmând să adauge noi rute pe măsură ce relaxarea restricţiilor continuă în Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO