Business Travel

Şansele de infectare cu COVID-19 în timpul unui zbor sunt de sub 1%, spune un executiv din industria aeronautică

Şansele de infectare cu COVID-19 în timpul unui zbor...

Autor: Eduard Ivanovici

03.10.2020, 17:30 4799

Directorii executivi ai fiecărui operator aerian major din Statele Unite au vorbit săptămâna aceasta în cadrul Skift Global Forum, o videoconferinţă concentrată asupra industriei turismului din timpul pandemiei de COVID-19, potrivit Bloomberg.

„Am trăit atacurile din 11 septembrie, criza financiară, o serie de restructurări, însă pot spune cu certitudine că pandemia le depăşeşte pe toate”, spune Maya Leibman, vicepreşedinte executiv şi chief information officer în cadrul American Airlines – cel mai mare operatorul aerian din America de Nord.

Ed Bastian, CEO-ul Delta Air Lines, a declarat că o bună parte din sectorul business travel va fi pierdută pentru totdeauna. Între timp, CEO-ul United Air Holdings crede că pandemia ameninţă circa 100.000 de locuri de muncă, iar situaţia nu se va îmbunătăţi semnificativ „până la descoperirea unui vaccin”.

Totuşi, JetBlue Airways vede lumina de la capătul tunelului şi spune că nu este nevoie de un vaccin sau de o serie suplimentară de teste. Potrivit preşedintelui companiei, Joanna Geragthy, un studiu al Universităţii Harvard poate oferi un nou val de încredere de-a lungul industriei. Geragthy spune că beneficiile generate de purtatul măştilor şi sistemele HEPA pentru filtrare a aerului rezultă „într-un risc de sub 1% în ceea ce priveşte transmiterea coronavirusului în timpul unui zbor”.

Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian (IATA) a declarat că industria aeronautică are nevoie de cinci ani pentru a reveni la nivelurile de dinainte de criză.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO