Business Travel

Şeful British Airways, una dintre cele mai mari companii aeriene din Europa, şi-a dat demisia în condiţiile în care operatorul se confruntă cu „cea mai gravă criză” pe care a cunoscut-o industria aeronautică

Şeful British Airways, una dintre cele mai mari companii...

Autor: Eduard Ivanovici

12.10.2020, 15:57 164

Alex Cruz, preşedintele şi CEO-ul British Airways, şi-a dat demisia din funcţia de director executiv, a anunţat luni compania-mamă IAG, conform CNBC.

„Trecem prin cea mai gravă criză pe care a cunoscut-o vreodată industria şi sunt sigur că ultimele promovări se vor asigura că IAG îşi va îmbunătăţi poziţia”, a declarat CEO-ul IAG Luis Gallego. Conducerea va fi preluată de preşedintele şi CEO-ul Aer Lingus, Sean Doyle.

Compania de consultanţă Cirium a constatat că 43 de companii aeriene au eşuat de la începutul anului până acum, faţă de 46 în 2019 şi 56 în tot anul 2018. Conform definiţiei lansate de Cirium, o companie aeriană eşuată este una care a încetat sau şi-a suspendat complet operaţiunile.

Cruz, care şi-a început cariera la American Airlines, a devenit preşedintele şi CEO-ul uneia dintre cele mai mari companii aeriene din Regatul Unit în 2016.

La jumătatea lunii iulie, British Airways scotea din circulaţie întreaga flotă de avioane Boeing 747. Operatorul a fost forţat să îşi menţină aproape întreaga flotă la sol la începutul pandemiei de coronavirus, majoritatea rutelor fiind reluate abia în iulie. În plus, compania şi-a vândut colecţia de artă, în valoare de câteva milioane de lire, pentru a-şi putea continua activitatea.

Luna trecută, BA spunea că circa 10.000 de angajaţi vor fi afectaţi de noul val de concedieri, în ciuda faptului că operatorul a încheiat o serie de acorduri cu sindicatele britanice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO