Business Travel

Şeful Hilton Sibiu: Am primit 400 de turişti din China şi Taiwan, oraşul a fost inundat de un val de străini. În iulie, hotelul de cinci stele a funcţionat la un grad de ocupare de 88%, iar în august cu 82%

Anul trecut, hotelul a avut în total 45.000 de oaspeţi şi o cifră de afaceri de 4,4 mil. euro

Anul trecut, hotelul a avut în total 45.000 de oaspeţi şi o cifră de afaceri de 4,4 mil. euro

Autor: Mirabela Tiron

19.08.2016, 00:08 1138

Nicolae Aron, şeful hotelului Hilton din Sibiu, singura unitate de cinci stele din oraş, spune că a primit 400 de turişti din Taiwan şi Hong Kong (China),  care s-au cazat pentru două nopţi la hotel, plecând ulterior să viziteze Braşovul, dar şi zona Moldovei. Ante­rior, hotelul a găzduit 1.200 de israelieni.

„Au venit prin agenţii de turism cu care lucrăm, pe programe, ce includ vizite în mai multe oraşe. Am primit şi 1.200 de israelieni, iar din toamnă vin austriecii. În Sibiu este un val de turişti străini de când cu atentatele din străinătate“, a spus Nicolae Aron pentru ZF. În prima jumătate a anului au sosit în Sibiu 52.000 de străini, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, faţă de 38.000 de străini în perioada similară a anului trecut.

Străinii au lăsat în România 730 de milioane de euro în prima jumătate a acestui an, faţă de 706 milioane de euro în perioada similară a anului trecut, arată datele de la BNR.  „Afacerile hotelului au crescut cu 5% în prima jumătate a anului, când am avut un grad mediu de ocupare de 73%. Am crescut mult pe cazare, dar am scăzut pe food& beverage, de când s-a adoptat legea cu fumatul în spaţiile publice“, a declarat Nicolae Aron.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO