Business Travel

Staţiunile montane, Delta Dunării, Maramureşul şi Bucovina sunt destinaţiile preferate de români pentru vacanţa de Paşte din acest an

Staţiunile montane, Delta Dunării, Maramureşul şi...

Autor: Miruna Diaconu

28.04.2021, 16:40 134

Turiştii români care au ales să îşi petreacă sărbătorile pascale din acest an în ţară vor merge către staţiunile montane, Delta Dunării, Maramureş şi Bucovina, conform unui studiu realizat în luna aprilie de către platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro.

„Un sfert dintre respondenţii care au hotărât să călătorească de sărbători vor merge la munte, pentru a profita din plin de natură şi de vremea bună care se anunţă pentru acest weekend, în timp ce 11% se vor îndrepta către mare sau Delta Dunării. În mod deloc surprinzător, Maramureşul, Bucovina şi Transilvania sunt din nou în topul destinaţiilor preferate pentru vacanţa de sărbători”, se arată în studiul Travelminit.ro.

Odată cu relaxarea măsurilor privind carantinarea anumitor localităţi, turismul intern începe să îşi revină încet-încet, iar hotelierii şi proprietarii de pensiuni s-au pregătit pentru a primi turiştii în acest weekend. Totodată, turiştii tind să opteze pentru unităţi de cazare cu capacităţi mici, fiind unul dintre cei mai importanţi factori în alegerea unei vacanţe pentru sărbătorile pascale din acest an.

„Nevoia românilor de a se proteja cât mai bine a generat un interes crescut pentru pensiunile şi casele de oaspeţi mai mici, variantele perfecte pentru grupurile restrânse. Prin urmare, cei mai mulţi turişti au optat pentru pensiuni (64.3%) sau case private închiriate integral (12.8%), astfel încât să se bucure în tihnă de sărbători, de momentele petrecute alături de familie şi de prietenii apropiaţi”.

Circa 80% din românii chestionaţi au răspuns că optează pentru un buget mediu de 600-800 lei pe cameră pentru întregul sejur, în timp ce 3,6% dintre cei care au participat la acest studiu sunt dispuşi să cheltuie peste 1.000 lei pentru pachetul de Paşte în care vor fi incluse cazarea şi masa.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România care acceptă şi plata prin vouchere de vacanţă. Oferta Travelminit.ro conţine 6800 de proprietăţi din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 şi o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO