Business Travel

Studiu Coface: Peste jumătate din agenţiile de turism de pe piaţa locală au risc de insolvenţă

Studiu Coface: Peste jumătate din agenţiile de turism...

Autor: Mirabela Tiron

22.11.2018, 00:00 360

Peste jumătate din agenţiile de turism de pe piaţa locală au risc de insolvenţă, iar 40% din companii au un grad de îndatorare de peste 80%, acestea fiind două din vulnerabilităţile sectorului agenţiilor de turism, arată un studiu realizat de compania Coface. 

„Cu toate că profitabilitatea consolidată a sectorului a fost în uşoară creştere, aproape jumătate dintre firme (47%) au raportat o deteriorare a rezultatului net. Mai mult de o treime dintre companii se confruntă cu probleme de lichiditate, având şi un grad de îndatorare peste 80% - în condiţiile în care 72% din totalul datoriilor este reprezentat de datorii curente, iar aproape două treimi din ele înregistrează un ciclu de conversie a banilor negativ, fiind foarte probabil să îşi plătească furnizorii cu întârziere“, a declarat Nicoleta Mărunţelu, Senior Financial Analyst al Coface România. 

Pentru analiza curentă au fost agregate datele a 1.989 de companii care au depus datele financiare pentru 2016 şi care au generat o cifră de afaceri consolidată de 1,8 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO