Business Travel

Ţările dependente de turismul intern ar putea fi mai puţin afectate de criza generată de pandemie. România e un exemplu cu doar 22% de vizitatori străini

Ţările dependente de turismul intern ar putea fi mai...

Autor: Cristina Roşca

03.07.2020, 16:30 253

♦ Românii au cheltuit în 2019 în străinătate 5,3 miliarde de euro, iar străinii au cheltuit pe plan local 3,17 mld. euro ♦ Criza generată de pandemia de Covid-19 ar putea face ca o parte din cele 5 mld. euro cheltuite de români în mod normal în străinătate să rămână în ţară şi să meargă către facilităţile de cazare locale.

Ţările care se bazează puternic pe turismul intern ar putea fi mai puţin afectate de criza generată de Covid-19 care a lovit în plin această industrie odată cu impunerea măsurilor de izolare şi închiderea graniţelor, arată un raport al UNWTO – Organizaţia Mondială a Turismului.

România este unul dintre exemplele oferite de organizaţie în contextul în care 78% dintre cei care se cazează în unităţile hoteliere, în pensiuni şi în alte facilităţi de acest gen sunt localnici. Spre comparaţie, în Olanda jumătate sunt străini, astfel că impactul închiderii graniţelor şi al reticenţei de a călători peste graniţă e mult mai mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO