Business Travel

Toate cele 555 de magazine ale agenţiei de turism Thomas Cook vor fi cumpărate Hays Travel, compania rivală

Toate cele 555 de magazine ale agenţiei de turism Thomas...

Autor: Ramona Cornea

09.10.2019, 13:58 1663

Toate cele 555 de magazine deţinute de agenţia de turism Thomas Cook vor fi cumpărate de compania rivală Hays Travel. Această mişcare ar putea salva până la 2.500 de locuri de muncă, conform BBC. Agenţia de turism independentă Hays Travel va cumpăra magazinele de la ofiţerul de insolvenţă care a fost numit luna trecută, când Thomas Cook a anunţat colapsul financiar. Preţul tranzacţiei nu a fost anunţat.

Hays Travel afirmă că va redeschide toate magazinele imediat ce achiziţia va fi finalizată. Compania a oferit deja locuri de muncă pentru 600 de angajaţi ai Thomas Cook şi intenţionează să angajeze mai mulţi, ca parte a expansiunii sale rapide. Preluarea magazinelor Thomas Cooks este un pas semnificativ pentru dezvoltarea Hays, care are în prezent 190 de magazine în Marea Britanie.

 „Thomas Cook a fost un brand foarte îndrăgit şi un pilon al Marii Britanii şi al industriei mondiale a turismului. Vom construi pe părţile bune pe care le-a avut Thomas Cook şi asta ne va pune într-un poziţie şi mai bună în viitor”, a declarat Irene Hays, preşedinta Hays Travel, pentru BBC.

Colapsul financiar al Thomas Cook, cea mai veche agenţie de turism din lume, a pus 22.000 de locuri de muncă în pericol la nivel mondial şi 9.000 în Marea Britanie.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO