Business Travel

Tripsta: Roma, destinaţia preferată de români pentru călătoriile de Paşte

Tripsta: Roma, destinaţia preferată de români pentru...
25.04.2016, 15:59 79

“Destinaţia preferată pentru un city break, de Paşti, a rămas Roma şi în 2016, iar locul trei pe podium este ocupat de Bruxelles atât în ce priveşte alegerile din 2016, cât şi din 2015. Singura modificare a topului se remarcă la ocupanta locului secund în preferinţele românilor pentru aceste scurte vacanţe - şi care anul acesta a fost Berlin, spre dosebire de Belgrad în 2015”, spun reprezentanţii Tripsta.

83% dintre rezervările făcute de către utilizatori, au fost efectuate de pe un dispozitiv de tip desktop şi au fost finalizate cu o medie de 79 zile înainte de data plecării – cu mult mai atent planificate decât cele din 2015, când rezervările au fost efectuate cu o medie de numai 17 zile în avans.

Valoarea medie a unui bilet, rezervat pentru perioada sărbătorilor de Paşte, este de 263,46 euro. Cel mai ieftin bilet rezervat de români pentru o călătorie pascală a costat 38,48 euro şi are ca destinaţie oraşul italian Milano, iar cel mai scump a costat 602,45 euro şi are ca destinaţie capitala cehă Praga.

Utilizatorii români ai Tripsta au rezervat bilete de avion la companiile Tarom, Ryanair şi Swiss Airlines. Comparativ cu 2015, Tarom şi-a menţinut poziţia de lider în clasament, în timp ce următoarele două linii aeriene alese s-au schimbat complet faţă de anul trecut, când Blue Air şi KLM completau topul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO