Business Travel

Turiştii din Republica Moldova, Bulgaria şi Ucraina reprezintă jumătate din vizitatorii care sosesc în România: anul trecut, 6 milioane de vizitatori din cele trei ţări au venit în România

Turiştii din Republica Moldova, Bulgaria şi Ucraina...

Autor: Miruna Diaconu

12.11.2020, 07:30 262

♦ În 2019, circa jumătate de milion de turişti asiatici au venit în România, în timp ce germanii au fost într-un număr mai mic la noi în ţară.

Turiştii din Republica Mol­dova, Bulgaria şi Ucraina au reprezentat anul trecut jumătate din numărul total al vizitatorilor care au sosit în România. În 2019, circa 6 milioane de turişti din cele trei ţări au sosit în România, din 12,8 milioane de turişti ajunşi în ţara noas­tră, conform cal­culelor făcute de ZF pe baza datelor de la Institutul Naţio­nal de Statistică.

În topul ţărilor din care provin cei mai mulţi turişti sosiţi în România, Republica Moldova, Bulgaria şi Ucraina ocupă primele trei poziţii ale clasa­men­tului. Astfel, anul trecut circa 2,5 turişti din Republica Mol­dova au ajuns în România, 1,8 mi­lioane din Bulgaria şi 1,7 milioane din Ucraina. Ungaria a dat României anul trecut 1,5 m­i­lioa­ne de turişti, ceea ce înseamnă că cei mai mulţi vizitatori care ajung în România provin din ţările care se învecinează cu ţara noastră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO