Business Travel

Turiştii români au renunţat la rezervările early booking şi au optat pentru vacanţele de tip last-minute în România

Turiştii români au renunţat la rezervările early...

Autor: Miruna Diaconu

24.09.2020, 12:00 79

♦ Platforma Travelminit a înregistrat o creştere a rezervărilor cu 50% vara aceasta comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Pandemia a schimbat compor­ta­mentul turiştilor români, astfel că o tendinţă care a apărut vara aceas­ta a fost aceea a vacanţelor re­zer­vate pe ultima sută de metri. Conform unui studiu realizat de platforma de rezervări Travel­minit, 60% din persoanele care şi-au rezer­vat va­can­ţa prin inter­me­diul plat­for­mei au optat pentru rezer­vările de tip last-mi­nute, chiar şi cu 48 de ore înainte de înce­pe­rea vacanţei.

Perioada iulie – august era în mod normal  destinată concediilor în afara ţării, iar românii îşi rezervau aceste vacanţe chiar şi cu un an înainte pentru a putea beneficia de preţuri mai reduse. Pandemia a schimbat însă acest tip de comportament al turiştilor, care vara aceasta au optat pentru vacanţele interne de tip last-minute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO