Business Travel

Unde petrec şi câţi bani sunt dispuşi să cheltuie românii în vacanţa de Paşte: Cei mai mulţi români preferă Transilvania, Delta Dunării şi satele cu tradiţii din Bucovina

Unde petrec şi câţi bani sunt dispuşi să cheltuie românii în vacanţa de Paşte: Cei mai mulţi români preferă Transilvania, Delta Dunării şi satele cu tradiţii din Bucovina

Autor: Dragoş Dinu

26.04.2019, 13:22 612

Principala destinaţie a românilor pentru vacanţa de Paşte rămâne şi în acest an România, astfel că Transilvania, satele din Bucovina (33,7%), Delta Dunării (13,7%) şi litoralul românesc ( 11,6%) atrag în 2019 cei mai mulţi turişti români, potrivit unui studiu al portalului de rezervări online HotelGuru.ro.

La vacanţa de Paşte se adaugă şi ziua libera de 1 Mai, motiv pentru care numărul rezervărilor a crescut în această perioadă, afirma hotelierii. Şi anul acesta romanii preferă destinaţiile din Romînia pline de tradiţii şi obiceiuri de Paste, astfel că peste 40% dintre respondenţi au folosit vouchere de vacanţă. 

Cei care nu au avut vouchere de vacanţă, au alocat între 200 si 400 lei pe zi de persoana. 

Aproape 80% dintre respondenţi au declarat că vor încerca să se încadreze în suma de 200 lei / zi de persoana, în timp ce 17,9% dintre respondenţi  au declarat că se vor încadra în 300 de lei de persoana, pe zi. Doar 5% dintre respondenţi au declarat că vor cheltui până la 400 lei pe zi, de persoana, în vacanta de Paste. 

Românii care au participat la studiu vor pleca în concediu cu familia, inclusiv cu copiii (43,2%), iar 37,9% dintre respondenţi aleg să meargă în cuplu sau cu prietenii. 32,6% dintre românii care au raspuns chestionarului online işi vor petrece sărbatorile Pascale acasă, motivul principal fiind bugetul redus (43,8%), dar şi pentru a petrece sărbatorile acasă cu familia (39,1%) sau lipsa zilelor libere (17,2%). 

 
AFACERI DE LA ZERO