Business Travel

Vacanţele în perioada sărbătorilor de iarnă s-au scumpit cu 17% în 2019, în principal din cauza cazărilor

Vacanţele în perioada sărbătorilor de iarnă s-au...

Autor: Teona Tomoiaga

30.12.2019, 14:24 202

Preţul vacanţelor în perioada sărbătorilor de iarnă a crescut cu 17%, schimbarea observându-se în principal la preţul cazării, dar şi al serviciilor precum mesele servite şi accesul la piscină sau SPA, conform unei analize a platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro.

Astfel, preţul unei vacanţe de sărbători pleacă de la 250 lei/noapte, cu demipensiune şi o cină festivă inclusă, şi ajunge până la 750 lei pe noapte, pentru două persoane. Durata medie a sejurului este de trei nopţi.

Conform sursei citate, Valea Prahovei şi staţiunile balneoclimaterice sunt cele mai cerute zone din ţară.

“Românii îşi doresc să meargă la munte de sărbători, fie că ne referim la Valea Prahovei sau la staţiunile mai mici, cum ar fi Râncă, Voineasa sau Arieşeni. În egală măsură românii îşi doresc să meargă şi în staţiunile balneoclimaterice, unde se pot bucură de băi cu ape termale şi cu proprietăţi curative, în Bucovina şi în Maramureş”, se notează în analiză.

Românii îşi doresc în număr din ce în ce mai mare să participe la obiceiurile şi tradiţiile de sărbători, inclusiv cele de Ignat, colindatul, cine festive de Crăciun şi Anu Nou, plimbări cu căruţă sau sania, participarea la pregătirea cozonacilor şi a altor bunătăţi de sărbători.

„Turiştii români au depăşit de mult nivelul în care îşi doresc de la un hotel sau o pensiune doar cazare. Pachetului rezervat se adaugă şi servirea mese, fie în regim de pensiune completă, fie demi-pensiune, accesul la SPA şi piscină, masaje de relaxare, plimbări cu calul şi diferite alte activităţi de sezon. Toate aceste elemente contribuie la creşterea preţului mediu al pachetului” a declarat Rigo Ferenc, co-fondator Travelminit.ro, citat în studiu.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România care acceptă şi plata prin vouchere de vacanţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO