Business Travel

VIDEO ZF Live. Flaviu Dumitraşcu, fondator al CasePlease: Cum să scapi de grija bagajului? „Clientul lasă bagajul la recepţia hotelului, noi preluăm, curăţăm, depozităm şi aşteptăm următoarea vizită“

Autor: Bianca Dorobanţu

12.12.2016, 00:00 360
Doi antreprenori au pus bazele start-up-ului CasePlease, un serviciu des­tinat oamenilor de afaceri care călă­to­resc frecvent în Bucureşti şi care vor să scape de grija bagajului. Ei îşi pot lăsa articole de îmbrăcăminte şi câteva cosmetice în grija CasePlease, astfel încât la următoarea vizită de business în Ca­pitală să găsească obiectele res­pective la hotelul unde se vor caza.
 
„La plecare clientul ne notifică, lasă bagajul la recepţia hotelului, noi pre­luăm, curăţăm, depozităm şi aşteptăm următoarea vizită a lui“, a spus Flaviu Dumitraşcu, fondatorul CasePlease, invitat la ZF Live.
 
Prin utilizarea acestui serviciu, oamenii economisesc timpul pe care l-ar fi petrecut făcându-şi bagajul sau stând la coadă la check-in-ul din aeroport, mai spune el. Deocamdată, serviciul CasePlease există doar în Bucureşti. „Un client petrece trei ore pentru pregătirea bagajului, cu împachetare, despachetare. Estimăm că pe an ar câştiga în jur de 72 de ore.“
 
Dintr-un total al celor 500.000 de turişti care călătoresc în scop de business din Bucureşti şi Ilfov, CasePlease targetează 0,5%, adică 2.500 de turişti care să le folosească serviciul, mai spune Dumitraşcu.
 
Pentru început, clienţii trebuie să se înregistreze pe o platformă online. „Clientul ne spune data sosirii, hotelul, data plecării, iar înainte ca persoana să ajungă la hotel noi vom preda hainele la recepţie. Tot ce este mai delicat predăm pe umeraşe.“ CasePlease se adresează oamenilor de business, atât străini, cât şi români, care vin în Capitală şi se cazează la hoteluri de 3, 4 sau 5 stele.
 
Primii clienţi au fost obţinuţi prin recomandări, iar primul utilizator al serviciului a fost directorul unei multinaţionale care are filiala şi în Bucureşti, în vârstă de 30 de ani, conform lui Dumitraşcu. „Şi-a lăsat o garderobă la noi şi cosmeticele preferate şi a scăpat de grija bagajului“.
 
Serviciile CasePlease sunt disponibile la un preţ de 5 euro sub fomă de abonament lunar sau la 50 de euro pentru o călătorie dus-întors, în care intră curăţarea, călcarea şi transportul a până la 10 articole de îmbrăcăminte la şi de la hotel.  De curând a fost lansat şi pachetul de 100 de euro, în care intră 25 de articole de îmbrăcăminte.
 
Flaviu Dumitraşcu spune că ideea afacerii a pornit de la experienţa personală, atunci când s-a confruntat cu dificultatea împachetării unui bagaj când călătorea cu avionul. El a căutat păreri pe formuri din afara ţării şi a văzut că principala problemă a tuturor oamenilor de business era timpul pierdut cu realizarea bagajului. „A fost un soi de primă validare, apoi am căutat să vedem dacă există un serviciu similar, n-am găsit ceva întocmai şi împreună cu Marian, colegul meu de proiect, am pus bazele acestei idei. Ca investiţie, avem un depozit în care stocăm în condiţii de igienă şi siguranţă produsele clienţilor şi avem un contract cu o curăţătorie profesională, ecologică“.
 
El mai subliniază faptul că marketingul reprezintă o problemă pentru CasePlease, pentru că oamenii nu ştiu de existenţa unui astfel de serviciu.  „Marketingul la noi este problemă, ne lipseşte vizibilitatea, oamenii nu ştiu că există un asemenea serviciu nu ştiu ce să caute“.
 
Flaviu Dumitraşcu a absolvit facultatea de Cibernetică şi a urmat un masterat în Management Internaţional la Oslo, Norvegia.  „Aşa mi-a venit ideea, am lucrat ca business analist junior pentru o companie, mi-am propus să încerc să dezvolt ceva pe cont propriu. Acest lucru nu s-a întâmplat peste noapte, a durat până când am găsit o idee, am validat-o, am studiat piaţa şi am testat-o, mai ales că nici eu nici colegul meu nu aveam experienţă în antreprenoriat, eram învăţaţi să lucrăm pentru alte companii“. El mai spune că în Europa nu există un competitor direct al CasePlease, ci doar în SUA.
 
Ca ţintă pentru 2017, CasePlease are în plan colaborarea cu o companie de curierat, astfel încât să poată trimite bagajul clientului în locurile unde călătoreşte acesta, iar el să îşi găsească garderoba peste tot unde merge.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO