Dacă eşti unul dintre tinerii care a luat în calcul varianta de a-şi cumpăra un apartament pentru investiţie, dar încă nu eşti convins dacă vei şi locui în el, atunci eşti în locul potrivit.
Ca tine sunt mulţi alţi tineri care încă nu au propria locuinţă şi care se gândesc dacă să cumpere una pentru a o da în chirie la un moment dat sau pentru a locui ei înşişi în ea. Un exemplu este Maria, o tânără de 23 de ani, care se întreabă ce variantă ar fi mai avantajoasă în acest moment al vieţii sale.
„Poate nu tot timpul încercăm să maximizăm ambele zone şi să facem o combinaţie care să fie perfectă pentru noi, dar şi o oportunitate de investiţie. E important să ne disociem foarte bine intenţia între a locui în apartamentul pe care îl cumpărăm sau a investi şi a obţine un randament. În momentul în care ne gândim strict la investiţie, contează foarte mult cifrele şi e important să fim conştienţi că nu întotdeauna cea mai bună investiţie astăzi va fi cea mai bună peste trei luni, şase luni, un an sau zece ani. Tot timpul trebuie să facem o analiză şi să vedem care este astăzi cea mai bună oportunitate”, a răspuns Gabriel Blăniţă, director asociat al Colliers România, în timpul emisiunii Ce faci cu banii tăi?, un proiect susţinut de Banca Transilvania, care face parte din programul de educaţie Finanţe pe înţelesul tuturor al BT.
Tema centrală a celei mai recente ediţii a emisiunii Ce faci cu banii tăi?, un proiect susţinut de Banca Transilvania, care face parte din programul de educaţie Finanţe pe înţelesul tuturor al BT, a fost chirie vs. rată la bancă pentru un apartament.
Gabriel Blăniţă, director asociat al Colliers România şi Diana Toncea, cofondator, 1988 Cultivating Spaces au explicat, pe înţelesul tuturor, în cea mai recentă ediţie a emisiunii Ce faci cu banii tăi?, cum funcţionează piaţa imobiliară şi ce trebuie să ştii când te gândeşti la achiziţia unei locuinţe.
Ce faci cu banii tăi? este o emisiune ZF sub umbrela FIT – Finanţe pe înţelesul tuturor, programul de educaţie al Băncii Transilvania. BT a lansat anul trecut FIT - Finanţe pe Înţelesul Tuturor, un program naţional de educaţie financiară prin care îşi propune să construiască pentru generaţiile Alpha, Z şi Y o bază solidă în ceea ce priveşte gestionarea banilor. Astfel, în noul proiect video al Ziarului Financiar, sub umbrela FIT şi susţinut de BT, întrebări concrete şi simple din sfera educaţiei financiare vor deveni teme de discuţie care îi vor ajuta pe tineri să ia decizii financiare bine informate.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE