CES 2012

CES 2012: Google Android ajunge şi pe camere foto, şi pe telefoanele fixe

CES 2012: Google Android ajunge şi pe camere foto, şi pe telefoanele fixe

CES 2012: Google Android ajunge şi pe camere foto, şi pe telefoanele fixe

Autor: Adrian Seceleanu

12.01.2012, 00:04 1299

Smartphone de birou? Sistemul de operare al Google a fost instalat de compania ESI şi pe un telefon de birou, care ar urma să fie lansat în al doilea trimestru din acest an la un preţ de 300 de dolari pe unitate. Telefonul fix cu sistem de operare ar urma să poată rula diferite aplicaţii precum cele de trimitere/recepţionare mesaje text, contacte sau remindere.

Polaroid cu Android. Compania Polaroid a lansat o cameră unică pe piaţă, respectiv un model care rulează platforma software Google Android. Polaroid SC1360 arată ca un telefon, dar este în realitate o cameră foto cu un senzor de 16 megapixeli şi lentile care asigură un zom optic 3. Camera include şi conectivitate Wi-Fi pentru ca utilizatorul să poată încărca pozele pe Facebook sau Twitter.

Husă cu panou solar. O nouă husă solară lansată la CES 2012, SolarCharge, promite să asigure de la soa­re ener­gia ne­ce­sa­ră pentru orice gadget cu port microUSB. Bateria inclusă în husă ar urma să asigure energia necesară pentru până la 350 de minute de apeluri. Husa va fi lansată pe piaţă luna viitoare la preţul de 70 de dolari.

Ultrabook şi de la Dell. Compania americană Dell a intrat în rândul lumii şi a lansat propriul său ultrabook la CES 2012, respectiv modelul XPS 13. Gadgetul Dell are o grosime care variază între 6 şi 18 milimetri, tastatură iluminată, procesor Intel Core i7 şi placa grafică integrată Intel HD3000 graphics. Ultrabook-ul va veni pe piaţă cu două variante de unităţi de stocare SSD, de 128 sau 256 GB.

Intel e gata de smartphone. Gigantul american Intel a anunţat în cadrul CES parteneriate care au drept scop să introducă firma în lumea smart­phone-urilor, domina­tă acum de alţi producători de procesoare. Intel a semnat par­teneriate cu Lenovo şi Motorola pentru a crea tablete şi smartphone-uri cu procesoare Intel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO