CM Brazilia 2014

Cine ar câstiga Campionatul din Brazilia dacă s-ar juca pe PIB, restaurante McDonald's sau preţul benzinei?

Cine ar câstiga Campionatul din Brazilia dacă s-ar juca...

Autor: Alexandru Nanu

13.06.2014, 14:00 610

Cine ar câştiga Campionatul Mondial din Brazilia, dacă ţările care s-au calificat ar concura la orice alte categorii decât fotbal, se întreabă jurnaliştii de la Wall Street Journal. Publicaţia americană a realizat un grafic intercativ, cu câteva zeci de criterii la care excelează naţionalele calificate. Prezentăm mai jos o selecţie de zece astfel de criterii.

Densitate a populaţiei. Coreeade Nord are cea mai mare densitate a populaţiei: 486,8 persoane/km pătrat.

Număr de aeroporturi la 100.000 locuitori. Statele Unite ale Americii  au un număr de 4,24 aeroporturi la 100.000 locuitori.  SUA este o republică constituţional federală, formată din 50 de state şi un district federal (Districtul federal Columbia sau D.C.), situată aproape integral în America de Nord, între Canda şi Mexic.

Număr de restaurante McDonalds. Tot SUA are cel mai mare număr de restaurante McDonalds la 100.000 locuitori: 4,48 restaurante McDonalds la 100.000 locuitori. 

Suprafaţă agricolă din totalul suprafeţei ţării. Nigeria are un procent de 83,7 suprafaţă agricolă din totalul suprafeţei ţării. Este situată în partea central-vestică a Africii, în Golful Guineii, fiind ţara cu cea mai mare populaţie a acestui continent

Rata inflaţiei. Iranul are cea mai mare rată a inflaţiei: 35,2 %. Este o ţară situată în Asia de sud-vest, între coasta de nord-est al Golfului Persic şi coasta sudică a Mării Caspice.

PIB pe cap de locuitor. SUA are, de asemenea, cel mai mare PIB pe cap de locuitor: 53.101 dolari/cap de locuitor.

PIB pe cap de locuitor. Coasta de Fildeş are cel mai mic PIB pe cap de locuitor: 1.818 dolari/cap de locuitor.

Persoane care accesează internetul. Olanda este ţara cu cele mai multe persoane care accesează internetul: 93 din 100 de personae utilizează internetul.

Număr de turişti raportat la numărul de locuitori. Croaţia este ţara cu cel mai mare număr de turişti raportat la numărul de locuitori: 2,45 turişti pentru fiecare locuitor. 

Speranţă de viaţă .Japonia este ţara cu cea mai mare speranţă de viaţă: 84,5 ani

Preţ la litrul de benzină. Algeria este ţara cu cel mai mic preţ la litrul de benzină: 0,29 dolari pentru 1 litru de benzină

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO