CM Brazilia 2014

Cum au ajuns locurile dedicate pentru supraponderali la Cupa Mondială să fie ocupate de oameni graşi doar pe hârtie

Cum au ajuns locurile dedicate pentru supraponderali la...

Autor: Ştefan Stan

18.06.2014, 18:10 562

FIFA a scos la vânzare 20.000 de locuri speciale pentru Cupa Mondială, destinate persoanelor supraponderale, însă biletele sunt de multe ori cumpărate în mod abuziv, de oameni care nu au probleme de greutate, iar reprezentanţii stadioanelor nu pot face nimic pentru a preveni acest lucru, scrie Bloomberg.

Legea din Brazilia garantează locuri cu o lăţime dublă pentru persoanele supraponderale. Acestea sunt clasificate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, având ca reper indicele de greutate, care trebuie să fie peste 30. Spre exemplu, cineva cu o înăţime de 1,82 m şi o greutate de 100 kg s-ar încadra pentru un bilet special.

”Sunt cazuri în care o persoană nu arată obeză, dar se încadrează acestei categorii, conform grilelor de comparaţie. Nu putem decide că o persoană nu este obeză dacă, conform legii, se încadrează în această categorie”, a declarat Federico Addiechi, şeful echipajului medical de la Maracana.

Biletele speciale se pot cumpăra la jumătate de preţ, iar fiecare tichet permite gratuit aducerea unui însoţitor.

Pe lângă persoanele supraponderale, mai au dreptul la reducere şi la bilete speciale şi persoanele în scaun cu rotile sau persoane cu mobilitate limitată. FIFA a scos la vânzare aproape 20.000 de bilete speciale pentru cele 64 de partide care se vor disputa. Dintre acestea, numai 1.400 mai sunt la vânzare.

FIFA a anunţat că organizatorii fac inspecţii ocazionale pentru a confirma dacă persoanele care au cumpărat bilete speciale întrunesc într-adevăr condiţiile, însă este imposibil să avem un sistem fără erori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO