CM Brazilia 2014

Miliardele de dolari de pe gazon: topul celor mai valoroase echipe naţionale de la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia

Miliardele de dolari de pe gazon: topul celor mai...

Autor: Alex Stănică

07.06.2014, 12:11 618

Spania, ţara care a ţinut lumea fobalului în suspans după finala Champions League disputată între echipele din Madrid, Real şi Atletico, trimite la Cupa Mondială din Brazilia cel mai scump lot dintre toate echipele participante, în valoare de 751 miloane euro, conform datelor furnizate de site-ul transfermarkt.com. Andres Iniesta, mijlocaşul echipei FC Barcelona şi autor al golului care a adus cupa de acum 4 ani în vitrina ibericilor, este cel mai valoros jucător spaniol cu o cotă de 55 de milioane de euro.

Vedeţi cele mai valoroase echipe naţionale

Brazilia, ţara gazdă a turneului şi favorita la câştigarea lui, este doar pe locul 3 în acest clasament cu o valoare a lotului selecţionat de 561.5 milioane de euro iar cel mai valoros jucător este atacantul Barcelonei, Neymar, cotat la 60 de milioane de euro. Pe locul 2 se află Germania, care trimite la Cupa Mondială un lot în valoare de 638.5 milioane de euro, iar vedeta echipei este Mario Götze, fotbalistul echipei Bayern Munchen.

La nivel de continent,  Europa domină prin cele 13 ţări care au ajuns în faza finală şi care au o valoare de 4.46 miliarde de euro, aproximativ 62% din valoare tutoror echipelor participante la Cupa Mondială.

Cei mai valoroşi jucători ai turneului, argentinianul Lionel Messi şi portughezul Cristiano Ronaldo, au împreună o valoare de 220 de milioane de euro aproape cât tot lotul Olandei, una dintre favoritele competiţiei.

Cele mai slab cotate naţionale de fotbal sunt Australia, 28 de milioane euro, Iran, 25.6 milioane de euro şi Costa Rica 21.95 milioane de euro.

Campionatul Mondial de Fotbal sau Cupa Mondială FIFA este cea mai importantă competiţie fotbalistică ce se joacă între echipele naţionale de fotbal. Campionatul Mondial de Fotbal 2014, care va avea loc în Brazilia între 12 iunie şi 13 iulie 2014, a ajuns la cea de-a 20-a ediţie şi pune faţă în faţă 32 de echipe din 5 confederaţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO