CM Brazilia 2014

VIDEO. Cum a testat NASA Brazuca, mingea oficială de la Campionatul Mondial din Brazilia

VIDEO. Cum a testat NASA Brazuca, mingea oficială de la...

Autor: Luciana Georgescu

11.06.2014, 13:11 4157

Brazuca, mingea care va fi folosită la Campionantul Mondial de Fotbal din Brazilia 2014, a fost concepută de Adidas si testată de NASA pe parcursul a doi ani şi jumătate în rândul a peste 600 de fotbalişti, potrivit Bloomberg.

Anul acesta, Adidas a venit cu un design inovativ, exteriorul fiind alcătuit din şase aplicaţii texturate, ataşate la suprafaţa mingii prin termo-lipire, în încercarea de a rezolva problemele legate de schimbarea direcţiei în aer.

“NASA nu produce mingi de fotbal, ci le testează aerodinamica, analizând zborul lor în aer”, a declarat un expert NASA.
Brazuca a fost testată cu ajutorul unei tehnologii cu fum, care crează un strat subţire în jurul mingii, performanţa acesteia fiind dată de durata de timp în care fumul stă pe suprafaţa mingii.

“Aerodinamica este determinată de structura exterioară a mingii, de materialul folosit şi de asperitate”, a mai spus expertul NASA.
Adidas a conceput fiecare minge de la Campionantul Mondial de Fotbal, începând din 1970, însă în 2010, compania a primit plângeri referitoare la direcţia mingii în aer.

“Brazuca se va comporta similar unei mingii tradiţionale, tocmai de aceea cred că fotbaliştii vor fi mai fericiţi”, a declarat expertul NASA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO