Companii

1 milion de români au cont pe un magazin online de modă. Ei caută branduri cunoscute şi preţuri mici

1 milion de români au cont pe un magazin online de...

Autor: Cristina Roşca

01.04.2013, 15:42 4106

Retailerul online de modă Fashion Days, care permite achiziţionarea de produse doar după crearea unui cont, a ajuns pe piaţa locală la un milion de membri, respectiv un sfert din totalul de la nivel european din cele zece state unde compania este prezentă. Reprezentanţii FashionDays nu precizează câţi dintre aceşti membri au şi achiziţionat cel puţin o dată produsele companiei. România este centrul operaţional al întregului grup Fashion Days, companie care oferă zilnic membrilor săi din întreaga lume peste 1.500 de produse de la sute de branduri renumite.

Potrivit reprezentanţilor companiei românii sunt interesaţi de brandurile cunoscute şi mai ales de preţuri foarte avantajoase. Fashion Days oferă produsele unor desigeri cunoscuţi cu un discount de până la 70%. Multe dintre aceste branduri nu sunt prezente în România cu un magazin sau în multibranduri, astfel că produsele pot fi cumpărate doar online.

"Din datele pe care le avem în prezent pentru România, femeile reprezintă 73% dintre cumpărătorii Fashion Days, în timp ce 27% sunt bărbaţi. De asemenea, tot femeile sunt cele care cumpără atât pentru ele cât şi pentru bărbaţi. " a mai declarat Cristina Popa, country manager, Fashion Days Romania.

Fondat în 2009 de către antreprenori elveţieni, Fashion Days s-a extins în România, Cehia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, Polonia şi odată cu începutul acestui an: în Estonia, Letonia şi Lituania, planificând în continuare extinderea către noi pieţe cu potenţial.

Reprezentanţii companiei nu dau detalii despre cifra de afaceri.

Grupul media sud african Naspers, care a mai cump`rat pe pia]a local` procesatorul de pl`]i ePayment, site-ul de anun]uri autovit.ro [i pachetul majoritar al eMag, a intrat în decembrie 2011 în acţionariatul Fashion Days.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO