Companii

10:43. Firma de transport: Şoferii aveau experienţă de cel puţin 10 ani, fără niciun incident

10:43. Firma de transport: Şoferii aveau experienţă de...

Autor: Departamentul Politic

24.06.2013, 10:43 562

Ştefan Grigore a declarat, luni, că a aflat de accident duminică în jurul orei 18.30, de la reprezentanţii agenţiei de turism Mareea Travel, care a organizat circuitul.

El a spus că imediat a intrat în legătură cu Poliţia din Muntegeru, cu ambasadorul român de acolo şi cu MAE, însă până luni dimineaţă nu a reuşit să afle numărul de victime.

Grigore a spus că nu ştie nici acum care este starea şoferilor.

Un reprezentant al firmei va pleca luni la Podgoriţa pentru a afla detalii de la faţa locului.

Directorul firmei a explicat că în cursă erau plecaţi doi şoferi cu experienţă de minimum zece ani. "Noi, ca firmă, nu am avut niciun incident până acum şi nici şoferii nu ştiu să fi avut vreun incident anterior, nici la locurile de muncă anterioare", a adăugat acesta.

El a mai spus că firma face acest traseu din Muntenegru de cel puţin 7-8 ori anual, iar unul dintre şoferii de pe autocarul respectiv a făcut acest traseu de 20 de ori.

De asemenea, autocarul avea toate verificările tehnice făcute, nefiind semnalată nicio problemă.

Ştefan Grigore a spus că a fost contactat toată noaptea de membri ai familiilor celor aflaţi în autocar, însă din păcate nu le-a putut da nicio informaţie, pentru că nici el nu a reuşit să afle nimic.

Un număr de 33 de români răniţi au ajuns la spital în Muntenegru în urma accidentului de duminică, dintre aceştia unul fără semne vitale, doi au murit ulterior, şapte au fost suspuşi unor intervenţii chirugicale şi sunt încă la Terapie Intensivă, iar un copil internat este în stare stabilă.

"Unul dintre răniţi a fost adus fără semne vitale, în timp ce doi pacienţi au murit după ce au fost duşi la Terapie intensivă, pentru a fi pregătiţi pentru operaţie", informează spitalul muntenegrean într-un comunicat dat publicităţii luni.

Conform sursei citate, după ce au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale, şapte răniţi sunt trataţi în continuare la Terapie intensivă.

Un copil a fost dus la Centrul de pediatrie, fiind în prezent în stare stabilă.

De asemenea, şase răniţi a fost internaţi la Clinica de ortopedie si traumatologie, cinci la Oftalmologie, cinci la Chirurgie toracică, trei la chirurgie maxilofacială şi câte unul la chirurgie gastro-intestinală, Plastică şi Neurologie.

Spitalul, care face publice numele răniţilor internaţi, precizează că nu poate publica datele de identitate ale pacienţilor aflaţi la Terapie intensivă, întrucât aceştia sunt inconştienţi, şi nici numele celor care au decedat.

Conform datelor publicate de spital, se pare că copilul este cetăţean muntenegrean.

MAE român a făcut apel la reprezentanţii mass-media spre a nu da publicităţii date cu caracter personal privind identitatea celor implicaţi în accident, din respect pentru victime şi familiile acestora.

Ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, şi-a anulat participarea la reuniunile CAE şi CAG din Luxemburg, urmând să plece la Podgoriţa pentru a coordona la faţa locului activităţile echipei operative din România, în cooperare cu autorităţile locale, pentru asistenţa victimelor accidentului.

Titus Corlăţean urma să participe, luni şi marţi, la reuniunile CAE şi CAG, care se desfăşoară în Luxemburg.

Aeronava C-27J Spartan a Forţelor Aeriene, care transportă două echipe de evaluare, una medicală şi una consulară, ce vor acţiona pentru sprijinul şi recuperarea cetăţenilor români implicaţi în accidentul rutier de duminică a aterizat luni dimineaţă la Podgoriţa.

La bord se află şi secretarul de stat Raed Arafat.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a aprobat efectuarea unui zbor în Muntenegru, cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene, care va acţiona pentru sprijinul şi recuperarea cetăţenilor români implicaţi în accidentul rutier de duminică.

Misiunea este executată la solicitarea Celulei de criză constituită la nivelul Ministerului Afacerilor Externe.

Mircea Duşa declara, duminică noaptea, pentru MEDIAFAX, că într-o primă etapă ar urma să fie aduşi în ţară românii răniţi, iar apoi şi trupurile neînsufleţite ale celor decedaţi.

Numărul persoanelor decedate ca urmare a accidentului din Muntenegru a crescut la 18, informează MAE, care a anunţat că a deschis două linii telefonice pentru familiile celor care se aflau în autocarul prăbuşit.

Celula de criză a pus la dispoziţie două linii telefonice, în regim de permanenţă: un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din România) şi un număr apelabil şi din străinătate - 0214311259.

Ministerul Afacerilor Externe monitorizează permanent evoluţia celorlalte persoane implicate în accident, urmând să acorde întreaga asistenţă necesară.

Totodată, personalul MAE aflat la faţa locului acordă asistenţă consulară victimelor accidentului şi pentru repatrierea corpurilor neînsufleţite.

Şi Consulul României la Tirana a plecat în Muntenegru, pentru a sprijini membrii misiunii diplomatice, în acest caz.

Marius Usturoi, directorul Maree Travel, agenţia de turism care a organizat circuitul, a precizat, pentru MEDIAFAX, că în autocarul, operat de Gregory Tour, care s-a prăbuşit într-o prăpastie în Muntenegru se aflau 47 de persoane, cetăţeni români, între care un minor.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgoriţa, capitala Muntenegru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO