Companii

10 Stiri de business din provincie

06.08.2009, 18:43 15

6.500 de societati din Cluj au tras obloanele in primul semestru prin suspendarea activitatii sau intrare in incapacitate de plata. Cele mai afectate sectoare sunt constructiile, imobiliarele si serviciile de publicitate, potrivit ziarului Ziua de Cluj.

Banca Transilvania a dat peste 1.000 de imprumuturi pentru intreprinderi mici si mijlocii in aproximativ doua luni de la lansarea produsului pentru IMM-uri "Creditul gata garantat".

Somajul in Prahova a ajuns la 6,9%, cea mai mare rata din ultimii zece ani. Cele mai afectate sectoare sunt constructiile, comertul si imobiliarele, potrivit Observatorului Prahovean.

Apartamentele s-au ieftinit in Prahova. Un apartament cu doua camere avea in trimestrul al doilea un pret mediu de 52.300 de euro, in scadere cu 4% fata de pretul din T1, potrivit Observatorului Prahovean.

In judetul Dolj doar doua banci au acordat credite prin programul "Prima casa", fiind semnate in total sase contracte. Nu sunt multe solicitari din partea clientilor, pentru ca oamenii se incadreaza cu greu la conditiile bancilor, potrivit Gazetei de Sud.

Un studiu realizat in randul a 120 de IMM-uri din judetul Iasi arata ca pentru 30,5% dintre manageri ajustarea planurilor de investitii se regaseste pe lista de prioritati pana in luna decembrie, potrivit site-ului newsiasi.ro

Fermierii din comunele din Neamt sunt invatati chiar la ei acasa cum sa acceseze fondurile structurale si cum sa obtina subventii de la stat, printr-un program al Directiei Agricole Neamt, scrie Monitorul de Neamt.

Toate companiile rent a car (inchirieri auto) din Suceava sunt obligate sa se inscrie la primarie pana pe 7 august pentru a primi autorizatii, contra unor taxe de 350 de lei pentru copia conforma si inca 230 de lei pentru fiecare autovehicul, potrivit Monitorului de Suceava.

Trei din zece salariati din Vaslui si-au luat deja concediu medical anul acesta, potrivit unui bilant pe primele sapte luni, prezentat de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Vaslui, scrie Monitorul de Vaslui.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Vrancea a anuntat disponibile pentru perioada 5 - 12 august 72 de locuri de munca pentru someri, conform Ziarului de Vrancea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO