Companii

10 Stiri de business din provincie

10.08.2009, 00:00 19

Clujul se numara printre orasele aflate in vederea ING pentru infiintarea, in 2009, a unui centru de servicii cu 500 de oameni, potrivit ZIUA de CLUJ.

Criza a ridicat apetitul pentru initiativele antreprenoriale in judetul Iasi, care a trecut de pe locul 5 pe pozitia secunda in topul judetelor cu cele mai multe firme nou-infiintate in ultimele 9 luni, potrivit ONRC, informeaza Ieseanul.ro

Mai multe companii petroliere sapa dupa gaze si titei in Vrancea, ultimele aprobari fiind luate in saptamanile trecute. Printre aceste companii se numara Petrom, Rompetrol si Romgaz, informeaza Ziarul de Vrancea.

Producatorul de lactate Tnuva vrea sa concedieze zece persoane de la centrul de distributie din Cluj, potrivit unor surse citate de Ziua de Cluj. Tnuva Romania Dairies are doua centre de distributie in tara, laTimisoara si Cluj.

Agentii economici din judetul Iasi au anuntat deja primele disponibilizari pentru luna septembrie. Ford Romania si Itels vor disponibiliza impreuna 73 de persoane, potrivit publicatiei Flacara Iasiului.

Lunile iulie si august aduc noi disponibilizari in Timis. Conform unei situatii intocmite de Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Timis (AJOFM), pana in luna septembrie, aproape 2.000 de oameni vor ramane fara slujbe, potrivit Renasterea Banateana.

Somajul in Prahova a ajuns la 6,9%, cea mai mare rata din ultimii zece ani. Cele mai afectate domenii sunt constructiile, comertul si imobiliarele, potrivit publicatiei Observatorul Prahovean.

Sapte din 100 de brasoveni apti de munca sunt someri. Rata somajului inregistrata la AJOFM Brasov a ajuns la 7,07%, cu 1% mai mare decat rata somajului la nivel national, informeaza Monitorul de Brasov.

Un studiu efectuat de catre membrii Cercului Stiintific Studentesc de Statistica din cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA) arata ca mai bine de 93% dintre ieseni sustin ca au simtit ca le-au fost afectate veniturile de criza, potrivit ziarului Buna Ziua Iasi.

Directia Judeteana de Statistica Sibiu a anuntat ca in luna iunie 2009, in judetul Sibiu, s-au eliberat 94 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 34,3% fata de luna mai 2009, scrie publicatia Sibiu Standard.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO