Companii

2.750 de romani lucreaza pentru Salomon

12.01.2004, 00:00 77

Numarul romanilor care lucreaza direct pentru producatorul francez de echipamente sportive Salomon se ridica la 2.750 de persoane, potrivit lui Virgil Pal, directorul general al firmei Salomon Romania SRL, din Timisoara.
Printre articolele Salomon produse in Romania se numara claparii, legaturile de schi alpin, patinele cu rotile, legaturi snowbord, rachete de mers pe zapada (snowshoes), roti pentru ciclism marca Mavic (a grupului Salomon) si, incepand cu acest an, schiuri.
Acestea sunt fabricate, prin subcontractare, de opt fabrici romanesti, Chimsport din Orastie, Loricom si NDB din Arad, Gecomod si Spumotim din Timisoara, Plastor din Oradea si Witext din Lugoj.
"In aceste fabrici lucreaza direct pentru Salomon 2.750 de persoane, in spatii industriale noi sau reamenajate totalizand 57.000 de mp, cu echipamente de productie puse la dispozitie de Salomon, a caror valoare - avand ca referinta echipamentele noi - depaseste 25 mil.euro", mai spune Pal.
"Productia de schiuri va incepe in luna februarie a cestui an la fabrica Chimsport din Orastie, iar pana in 2006 ne asteptam sa creeze circa 250 de noi locuri de munca", adauga el.
Activitatea de productie pentru grupul francez a avut o evolutie ascendenta, de la 2,12 mil. ore de productie in 2002, la 2,46 mil. ore in 2003, pentru 2006 preconizandu-se atingerea pragului de 3 mil. ore, arata datele furnizate de companie.
Exprimata in acest fel, activitatea de productie din Romania reprezinta circa 36% din total, cel mai mult dintre toate tarile lumii.
"Pe langa subcontractori mai exista, incepand cu 2000, si o retea de 23 de furnizori Salomon in domenii tehnologice diverse -plasturgie, metalurgie, tratament de suprafete, textil. Pentru acestia lucreaza 320 de persoane in spatii industriale insumand 14.000 de mp", mai spune Pal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO