Companii

200 de stomatologi români au plecat în Franţa anul trecut

200 de stomatologi români au plecat în Franţa anul trecut

Autor: Ioana David

07.04.2015, 00:05 497
202 medici stomatologi români au plecat anul trecut în Franţa, de patru ori mai mult faţă de acum patru ani, scrie Les Echos. Stomatologii au ajuns în Franţa în căutarea unui salariu mai mare, mulţi dintre ei trimiţând o parte din bani înapoi acasă.
 
Celor 202 specialişti români li s-au adăugat alţi 16 sto­mato­logi de origine franceză care au venit pentru studii în Bucureşti şi cărora li s-a recunoscut diploma, mai scrie publicaţia.
 
„Din fericire ei sunt acolo“, spune Jacques Vo­yer, preşedinte al UJCD, o asociaţie profesională care a ales un dentist român între coordonatorii săi regionali în Bretania. El adaugă faptul că în stomatologie, ca şi în alte zo­ne medicale, Franţa se con­fruntă cu un deficit de perso­nal din cauza faptului că ge­ne­raţia baby boomers (năs­cu­tă între 1946 şi 1964), ajunge la vârsta pensionării şi lasă loc unei guri de aer proas­păt astfel că străinii sunt în­curajaţi să se instaleze în Franţa.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO