Companii

2022, anul tranzacţiilor în sănătate: Marii jucători de pe piaţa serviciilor medicale private au accelerat expansiunea şi au plătit sute de milioane de euro pentru acces la medici şi noi pacienţi

2022, anul tranzacţiilor în sănătate: Marii jucători...

Autor: Mirabela Tiron

07.12.2022, 15:00 403

♦ Memorial Healthcare, una din cele mai cunoscute reţele din Turcia, a intrat recent pe piaţa locală prin achiziţia spitalului Monza din cadrul Enayati Medical City ♦ MedLife a bifat 13 tranzacţii în acest an: au achiziţionat businessuri integrate şi de nişă ♦ Regina Maria a continuat extinderea prin dezvoltare organică, dar a preluat şi 9 companii ♦ Suedezii de la Medicover au preluat reţeaua de clinici Laurus Medical, spitalul Polaris Medical de lângă Cluj-Napoca şi MediPlus.

Piaţa serviciilor medicale private continuă să îşi păs­treze efervescenţa, mai multe achiziţii fiind bifate în acest an de marii jucători care au continuat expansiu­nea la nivel naţional. Marii jucători au continuat să îşi întărească astfel poziţia pe piaţa locală, preluând mai multe afaceri locale din diferite oraşe, cele mai  multe fiind businessuri fondate de medici.

Mai mult, cea mai recentă tranzacţie i-a adus pe piaţa locală pe turcii de la Memorial Healthcare, una din cele mai cunoscute reţele din Turcia, care a achiziţionat spitalul de oncologie Monza din cadrul Enayati Medical City. Spitalul era deţinut 80% de italienii de la grupul Monza şi 20% de Wargha Enayati, fondatorul oraşului medical Enayati Medical City. Grupul Memorial Healthcare deţine 11 spitale în Turcia, în care lucrează 1.200 de medici, şi este cunoscut în special pentru tratamentele oncologice şi transplant. 

Finalul de an a adus practic un nou jucător pe piaţa serviciilor medicale private, estimată la 7 miliarde de lei, unde cei mai mari ju­cători sunt reţeaua Regina Maria, MedLife, Me­dicover, Sana­dor, care au reţele de zeci de clinici în Capitală şi marile oraşe din ţară, cu spitale şi laboratoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO