Companii

230 de romani intermediaza achizitii de 13 mld. $ ale P&G

13.04.2010, 23:08 58

Gigantul american P&G face achizitii globale de 13 miliardede dolari anual, de la pixuri, laptopuri si pana la materii prime,dintr-un birou cu 230 de angajati din Bucuresti.

Astfel, in medie, fiecare persoana care lucreaza in centrul deachizitii P&G Procurement Center din Bucuresti areresponsabilitatea intermedierii unor tranzactii de 56 de milioanede dolari pe an, suma care reprezinta aproximativ un sfert dinvanzarile realizate de P&G in Romania.

Presiunea pe eficientizarea businessului a facut ca tot maimulte companii mari sa-si centralizeze serviciile de achizitii sicontabilitate prin deschiderea unor birouri regionale in tariemergente ce ofera avantajul unor costuri reduse cu forta demunca.

"Anul acesta estimam ca vom procesa achizitii de 13 mld. dolari,in crestere cu un miliard de dolari fata de 2009. Biroul dinBucuresti proceseaza achizitiile realizate de 150 de companii dincadrul P&G din Europa, Orientul Mijlociu si Africa", a declaratYasser Abdelnalek, directorul P&G Procurement Center dinBucuresti. Centrul de servicii, deschis in 2005, are 145 deangajati ai P&G si 90 de subcontractori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO