• Leu / EUR4.7383
  • Leu / GBP5.3832
  • Leu / USD4.2016
Companii

27 de angajati produc la Buzau jumatate din productia locala de malt

Secțiune susținută de Medlife Logo

Soufllet Malt Romania, filiala locala a producatorului francez cu acelasi nume, va asigura jumatate din productia locala de malt necesara fabricilor de bere, estimata la aproximativ 210.000 de tone anual, cu doar 27 de angajati dupa ce a inaugurat recent prima unitate de productie proprie din Romania, la Buzau.

Investitia in noua fabrica se ridica la peste 60 de milioane de euro, o mare parte din finantare venind de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

"Capacitatea de productie a fabricii Soufflet este de 106.000 de tone si este folosita in prezent la capacitate maxima. Vechile unitati de productie in care Soufflet a operat pana in 2009 nu erau detinute de grup, fiind inchiriate.

Productia in cadrul acestora a fost oprita, la fel ca si contractele de inchiriere", a declarat Thierry Berger, director de marketing si comunicare externa al grupului Soufflet.

Nu se gandesc la export

Soufflet Malt Romania a produs pana anul trecut in cadrul unor unitati inchiriate din Buzau si Pitesti.

Fabrica de malt din Buzau, precum si silozurile din Buzau si Timisoara in care Soufflet si-a desfasurat activitatea anterior apartineau producatorului de bere Ursus Breweries, liderul pietei locale si producatorul brandului Timisoreana, in timp ce fabrica din Pitesti apartinea companiei Girexim Universal.

In aceste locatii, producatorul de malt avea o capacitate totala de productie de 11.000 de tone anual. Desi capacitatea de productie a noii unitati Soufflet este de zece ori mai mare decat cea anterioara, reprezentantii grupului francez sustin ca toata productia va fi comercializata pe plan local si nu iau in calcul exportul.

Cine sunt clientii

Printre cei mai mari clienti ai Soufflet Malt se numara in prezent Ursus Breweries si Heineken Romania, cei mai mari producatori locali de bere. Subsidiara grupului olandez Heineken a anuntat semnarea acestui contract la scurt timp dupa ce a decis inchiderea a trei unitati proprii de productie a maltului, la Hateg, Craiova si Miercurea Ciuc.

Soufflet Malt Romania a avut anul trecut afaceri de 19 mil. euro, cu aproximativ doua mi-lioane de euro mai putin fata de 2008. Berger sustine ca aceasta scadere a fost determinata de faptul ca fabrica de la Buzau a inceput sa produca la jumatatea anului 2009.

"Cifra de afaceri pe care o vom obtine anul acesta in Romania va fi mai mare decat cea inregistrata in 2009 deoarece vom avea un an complet de operare la fabrica din Buzau", estimeaza directorul de marketing al grupului Soufflet, fara a mentiona insa un procent de crestere fata de rezultatul din 2009.

Soufflet Malt Romania este detinuta integral de grupul francez Soufflet, o afacere de familie de peste trei miliarde de euro, specializata in colectarea, procesarea si comertul international cu cereale, prezenta pe plan local si prin intermediul companiei Soufflet Agro Romania.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7383
Diferență: -0,1433
Ieri: 4.7451
Azi: 4.2016
Diferență: -0,1995
Ieri: 4.2100
Azi: 5.3832
Diferență: -0,3923
Ieri: 5.4044
Azi: 4.1734
Diferență: -0,0216
Ieri: 4.1743