Companii

27 de angajati produc la Buzau jumatate din productia locala de malt

26.05.2010, 23:05 2743

Soufllet Malt Romania, filiala locala a producatorului francezcu acelasi nume, va asigura jumatate din productia locala de maltnecesara fabricilor de bere, estimata la aproximativ 210.000 detone anual, cu doar 27 de angajati dupa ce a inaugurat recent primaunitate de productie proprie din Romania, la Buzau.

Investitia in noua fabrica se ridica la peste 60 de milioane deeuro, o mare parte din finantare venind de la Banca Europeana deReconstructie si Dezvoltare (BERD).

"Capacitatea de productie a fabricii Soufflet este de 106.000de tone si este folosita in prezent la capacitate maxima. Vechileunitati de productie in care Soufflet a operat pana in 2009 nu eraudetinute de grup, fiind inchiriate.

Productia in cadrul acestora a fost oprita, la fel ca sicontractele de inchiriere", a declarat Thierry Berger, director demarketing si comunicare externa al grupului Soufflet.

Nu se gandesc la export

Soufflet Malt Romania a produs pana anul trecut in cadrul unorunitati inchiriate din Buzau si Pitesti.

Fabrica de malt din Buzau, precum si silozurile din Buzau siTimisoara in care Soufflet si-a desfasurat activitatea anteriorapartineau producatorului de bere Ursus Breweries, liderul pieteilocale si producatorul brandului Timisoreana, in timp ce fabricadin Pitesti apartinea companiei Girexim Universal.

In aceste locatii, producatorul de malt avea o capacitate totalade productie de 11.000 de tone anual. Desi capacitatea de productiea noii unitati Soufflet este de zece ori mai mare decat ceaanterioara, reprezentantii grupului francez sustin ca toataproductia va fi comercializata pe plan local si nu iau in calculexportul.

Cine sunt clientii

Printre cei mai mari clienti ai Soufflet Malt se numara inprezent Ursus Breweries si Heineken Romania, cei mai mariproducatori locali de bere. Subsidiara grupului olandez Heineken aanuntat semnarea acestui contract la scurt timp dupa ce a decisinchiderea a trei unitati proprii de productie a maltului, laHateg, Craiova si Miercurea Ciuc.

Soufflet Malt Romania a avut anul trecut afaceri de 19 mil.euro, cu aproximativ doua mi-lioane de euro mai putin fata de 2008.Berger sustine ca aceasta scadere a fost determinata de faptul cafabrica de la Buzau a inceput sa produca la jumatatea anului2009.

"Cifra de afaceri pe care o vom obtine anul acesta in Romania vafi mai mare decat cea inregistrata in 2009 deoarece vom avea un ancomplet de operare la fabrica din Buzau", estimeaza directorul demarketing al grupului Soufflet, fara a mentiona insa un procent decrestere fata de rezultatul din 2009.

Soufflet Malt Romania este detinuta integral de grupul francezSoufflet, o afacere de familie de peste trei miliarde de euro,specializata in colectarea, procesarea si comertul international cucereale, prezenta pe plan local si prin intermediul companieiSoufflet Agro Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO