Companii

40% din vânzările mondiale ale grupului Renault sunt în realitate maşini Dacia

Autor: Bogdan Alecu

08.06.2015, 00:07 1583
Modelele realizate de constructorul francez Renault pe platforma Logan au ajuns să acopere 40% din vânzările totale ale grupului faţă de numai 18% în 2010, arată o analiză a ZF pe baza datelor din rapoartele anuale ale Renault.

Din cele 2,76 de milioane de automobile asamblate anul trecut de grupul Renault şi uzinele partenere din India, Iran şi Rusia, peste 1,1 milioane au fost maşini pe baza platformei Logan, modelele franceze pierzând teren.

În ultimii cinci ani producţia totală a grupului Renault, inclusiv cea a uzinelor partenere, a crescut cu 72.000 de unităţi, în timp ce producţia maşinilor fabricate pe platforma Logan s-a majorat cu 600.000 de unităţi. În acest interval a fost lansat SUV-ul Duster , iar uzina din Tanger (Maroc) a intrat în producţie.

În România sunt produse anual pe lângă cele aproape 340.000 de automobile Dacia la Mioveni, alte aproape 1,1 milioane de maşini pe baza platformei Dacia ce sunt expediate dezasamblate de către Centrul Logistic AILN (Alliance International Logistic Network), platforma care trimite componente pentru cele 17 uzine la nivel mondial unde sunt asamblate automobile din gama Logan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO