Companii

61 de noi decese şi 100 de noi cazuri de Ebola în două zile. Banca Mondială promite 200 mil. dolari pentru lupta împotriva virusului mortal

61 de noi decese şi 100 de noi cazuri de Ebola în două...

Autor: Ioana David

05.08.2014, 10:43 662

Banca Mondială promite că vă direcţiona fonduri de urgenţă în valoare de 200 mil. dolari pentru lupta împotriva răspândirii Ebola în Africa de Vest, în condiţiile în care numărul morţilor creşte în Liberia, Sierra Leone şi Guinea, scrie Financial Times.

Jim Young Kim, preşedintele Băncii Mondiale, a spus că banii vor fi destinaţi “suportului atât de necesar pentru a preveni răspândirea Ebola în aceste trei naţiuni şi a preveni răspândirea în ţările învecinate”.

Pachetul financiar vine la o zi după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi statele din Africa de Vest afectate de epidemie au solicitat ajutor imediat, mai scrie Financial Times.

Banca Africană pentru Dezvoltare a promis o finanţare de urgenţă, cu un pachet de 60 mil. dolari.

887 de persoane au murit după ce s-au infectat cu virusul Ebola, potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii făcute publice luni şi citate de Financial Times. OMS a lăsat să se înţeleagă că epidemia ar putea scăpa de sub control. În numai două zile – 31 iulie, 1 august – OMS a anunţat că au avut loc 61 de noi decese şi 100 de noi cazuri au fost raportate. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO