Companii

70.000 mp de spatii comerciale, inchiriate in mallurile din Suceava

21.03.2008, 15:41 19

Suceava va deveni anul acesta orasul vedeta in ceea ce priveste inaugurarile de centre comerciale, dezvoltatorii principalelor doua proiecte ce urmeaza a fi livrate - Iulius Mall si Shopping City Suceava - anuntand valori ridicate de contractare a spatiilor comerciale.
Astfel, mallul dezvoltat de compania ieseana Iulius Group este inchiriat in proportie de aproximativ 70%, in timp ce reprezentantii Shopping City Suceava au anuntat recent un grad de ocupare a spatiilor de 85%.
Cu alte cuvinte, peste 70.000 de metri patrati de spatii comerciale din Suceava sunt deja inchiriate de catre companiile care urmeaza sa deschida anul acesta unitati in cele doua malluri. Shopping City Suceava va fi inaugurat in luna aprilie a acestui an, potrivit ultimelor date ale dezvoltatorilor, in timp ce Iulius Mall Suceava urmeaza a fi deschis in ultima parte a acestui an.
Principalii chiriasi ai acestor centre comerciale vor fi Auchan si Bricostore, in Iulius Mall, si Carrefour, bauMax si Media Galaxy in Shopping City Suceava.
Pe de alta parte, tot pentru acest an este anuntata inaugurarea unui alt centru comercial in Suceava - Galleria, unul dintre primele proiecte sub acest brand de pe piata locala a dezvoltatorului israelian Globe Trade Center (GTC).
Suceava nu are in prezent niciun centru comercial modern, dar in urma livrarii a circa 100.000 de metri patrati de spatii comerciale, piata va ajunge la un stoc la care este putin probabil ca alti dezvoltatori sa inceapa noi proiecte.
Anul trecut Clujul a fost principala tinta a dezvoltatorilor, tinand cont ca livrarea proiectelor Polus Center si Iulius Mall a adus in piata circa 100.000 de metri patrati de spatii comerciale.
Alaturi de Suceava, Oradea va fi anul acesta un oras important pe piata spatiilor comerciale, tinand cont ca doua proiecte urmeaza a fi livrate in orasul din nord-vestul tarii.
Astfel, alaturi de centrul comercial Lotus, operational de mai multi ani, irlandezii de la Mivan si cipriotii de la Omilos urmeaza sa livreze alte doua proiecte comerciale - Tiago Mall si Era Shopping Park.
La nivel national numarul proiectelor de centre comerciale anuntate este de peste 100, in conditiile in care operationale sunt in prezent doar circa 25 de malluri. Piata cunoaste o dezvoltare importanta atat datorita planurilor de extindere a retailerilor, cat si deficitului de spatii comerciale moderne la nivelul intregii tari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO