Companii

A apărut Anuarul de business al României. Cei mai mari jucători din economie, ediţia a 15-a, realizat de ZF: Cine sunt liderii din businessul românesc? Opt companii urcă la peste 10 mld. lei anual

Anuarul de business al României – Cei mai mari jucÂtori din economie, ediţia a 15-a, apare astăzi pe piaţă şi analizează 75 de sectoare din economie.

Anuarul de business al României – Cei mai mari jucÂtori din economie, ediţia a 15-a, apare astăzi pe piaţă şi analizează 75 de sectoare din economie.

Autor: Dana Ciriperu

30.06.2020, 00:08 1594

♦ Anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie apare astăzi şi analizează 75 de pieţe din energie, industrie, construcţii, agrobusiness şi bunuri de larg consum, IT&C, transporturi, comerţ şi servicii ♦ Sunt aproape 700 de companii incluse în acest catalog care oferă prima imagine de ansamblu asupra mediului de business în 2019.

Automobile Dacia şi două fir­me din grupul austriac OMV  - OMV Petrom SA şi OMV Petrom Mar­ke­ting – sunt cele mai mari trei companii din România după cifra de afaceri din 2019, toate cu rezultate în creş­tere, arată datele din anua­rul ZF Cei mai mari jucători din economie, care apare astăzi pe piaţă.

Liderul este neclin­tit de cinci ani, sin­gura noutate pe podium fiind schim­bul de locuri dintre cele două com­panii con­trolate de OMV. Producţia grupului austriac revine pe locul al doilea în faţa diviziei de marketing.

Cele mai mari zece companii din Ro­mânia au avut anul trecut o cifră de afaceri cumulată de peste 140 de miliarde de lei, în creştere cu 8% faţă de 2018. Ca pondere, ele reprezintă între 8% şi 9% din cifra de afaceri totală a companiilor.

Top zece oferă imaginea simplă a economiei locale: 9 companii multina­ţio­nale, un singur jucător cu capital privat românesc, energie, comerţ şi auto ca sectoare de vârf, concentrare a businessului în mâinile unor mari grupuri de firme: OMV, Rompetrol şi grupul Schwarz (Kaufland şi Lidl) au câte două firme prezente între primii zece jucători din economie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO